15 znakova da vas samo iskorištava

Možda postoje određeni znakovi u vašem odnosu koji pokazuju da 
mu nije stalo te vas samo iskorištava,
 a da vi toga uopće niste svjesni. 
U nastavku pročitajte o kojim je znakovima riječ.

Ako primijetite da su neki od znakova prisutni i u vašoj vezi možda biste trebali razmisliti je li vaš partner uistinu muškarac vašeg života.

1. Vi uvijek plaćate

Možda je vaš momak plaćao u početku, ali sada stalno kad idete van uglavnom plaćate vi. To baš i nije u redu, zar ne? Kad je o financijama riječ, trebala bi postojati ravnopravnost. Ako uvijek vi plaćate, to je definitivno jedan od razloga da vas samo iskorištava.

2. Dostupan je samo kad nešto treba

Jeste li primijetili da je vaš dragi uglavnom nedostupan, osim u onim slučajevima kada od vas nešto treba? Drage naše, to je znak za uzbunu! Zacijelo ne želite biti s nekim tko je s vama samo kada mu je nešto potrebno, zar ne?

3. Financijski je ovisan o vama

Ako zajedno živite, a vi plaćate sve račune to znači da je o vama financijski ovisan. Dobro razmislite je li tu uistinu riječ o ljubavi ili vas samo iskorištava. Takvo nešto ne biste trebali trpjeti.

4. Praktično mu je biti s vama

Plaćate mu račune, perete, kuhate, vozite kamo je potrebno, posuđujete mu novac... Hm, ovo baš i ne izgleda kao zreli i ravnopravan odnos. Vaš bi se partner trebao ponašati kao odgovorna zrela osoba i ne bi smio biti s vama samo zato jer mu je to praktično.

5. Emocionalno vas ucjenjuje

Emocionalne ucjene još su jedan od znakova da vas vaš partner samo iskorištava. Okrivljava li vas neprestano za sve što je loše u njegovom životu? To svakako ne biste trebali očekivati od muškarca koji vas voli.

6. Nikad vam ništa ne kupuje

Vi njemu stalno nešto kupujete, a on vama ne. Je li vam uopće ikad nešto kupio? Mali su pokloni znakovi pažnje i njima nam muškarci pokazuju da im je stalo. Ako vam vaš partner nikad ništa ne kupuje, to baš i nije dobar znak.

7. Ne uzima u obzir vaše potrebe

Cijeni li vas i vaše vrijeme? Je li mu stalo do vaših potreba? Ako vi neprestano brinete o njemu, a on zanemaruje vaše potrebe to je znak da vas samo iskorištava.

8. Ne uzima u obzir vaše osjećaje

Osim vaših potreba, vaš bi dragi također trebao brinuti i o vašim osjećajima. Ako ne poštuje vaše emocije, to je definitivno znak da mu uopće nije stalo do vas.

9. Dolazi kasno doma

Ako se vaš partner kasno vraća doma, to bi moglo značiti da u odnosu nešto nije u redu. Obično to znači da želi samo jednu stvar. Seksualno je iskorištavanje vrlo učestalo u današnjim vezama. Nemojte si to dozvoliti jer ste zaslužili nekoga tko će vas uistinu voljeti, a ne iskorištavati samo za seks.

10. Nikad vas nigdje ne vodi

Ako se sastajate samo na tajnim mjestima, to je znak da ne želi da vas zajedno vide u javnosti. Vaš bi se partner trebao osjećati ugodno s vama i u javnosti, a ne sakrivati vas. Ako vaša veza traje već neko vrijeme, a on i dalje inzistira na tajnosti, to znači da nešto nije u redu.

11. Briga ga za vaše planove

Je li mu stalo do vas i vaših planova ili brine samo o svojim potrebama? Ako je muškarac zainteresiran za vas, onda će iskoristiti svaku priliku kako bi bio s vama. No ukoliko baš i ne pokazuje interes, znači da mu nije pretjerano stalo do vas.

12. Ne zanima ga vaš život

Jednom kad shvatite kako vaš partner nije zainteresiran za vas kao osobu, onda znate da ni njegovi osjećaji prema vama ne mogu biti iskreni. To je još jedan od znakova da vas samo iskorištava.

13. Ne namjerava vas upoznati s obitelji i prijateljima

Svi znamo da je korak prema ozbiljnijoj vezi upoznavanje s članovima obitelji i prijateljima. Ako vas vaš dragi još nije predstavio svojoj obitelji niti pokazuje takvu namjeru, trebali biste se zapitati koji su njegovi motivi. Ne namjerava li vas predstaviti svom unutarnjem krugu, to znači da vaš odnos ne uzima previše ozbiljno.

14. Intuicija vam govori da on nije pravi za vas

Ako vam mozak govori jedno, a srce drugo, onda biste trebali poslušati svoju intuiciju, odnosno unutarnji glas. Možda već imate neke sumnje, ali niste sigurni jesu li one opravdane. Istražite dublje ne biste li saznali da li ste u pravu. Ako duboko u sebi osjećate kako nešto nije u redu, onda ne biste trebali ignorirati taj glas. Vjerovali ili ne, ponekad nije sve onako kao što izgleda na površini.

15. Ne postoji emocionalna povezanost

Ako ne postoji emocionalna povezanost između dvoje ljudi koji su u vezi, onda taj odnos vjerojatno postoji jedino iz sebičnih razloga. Nemojte si dozvoliti da budete dio takvog odnosa. Život je prekratak da bismo trošili svoje vrijeme na one koji to nisu zavrijedili. Pronađite svog pravog, osobu koja će vas voljeti svim svojim srcem i dušom, baš onako kao što ste i zaslužili. Svatko ima pravo na sreću.

Izvor: love.allwomenstalk.com

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *