Otkrijte najčešće ženske dileme u krevetu

Sigurno ne postoji nijedna žena koju ne muči bar jedno pitanje o seksu, o njenom ili njegovom telu, ali ta se pitanja najčešće ne izgovaraju, zbog neprijatnosti i sramote.

Eksperti tvrde da u ovoj životnoj oblasti ne postoje glupa pitanja, niti tabu teme, a da je lična spoznaja seksualnih želja i dobro poznavanje sopstvenog tela najbolji put ka spektakularnom seksu. Otkrijte najčešće ženske dileme u krevetu.

1. Nikada nisam doživela orgazam sa svojim dečkom, a uvek ga doživim kada masturbiram. Da li je problem u meni?

Nikako! Činjenica da doživljavate orgazam tokom masturbacije, govori da je sve u redu sa vama. Zato, pokažite partneru kako se sami zadovoljavate, kao i sve ono što vas dovodi do vrhunca, da bi i on naučio da koristi istu tehniku. Ako i nakon toga izostane orgazam sa njim, onda je najverovatniji uzrok problema pritisak koji osećate (zbog želje da doživite orgazam). Opustite se i fokusirajte na osećaj koji izazivaju njegovi dodiri i zaboravite na krajnji cilj – i do njega ćete ubrzo stići, garantovano!

2. Tokom svakog seksualnog odnosa osećam bol. U pomoć!

Način na koji doživljavate bol verovatno je faktor koji doprinosi pojavi ovog problema. Napetost i strah, koje verovatno osećate, zaustavljaju proces prirodne lubrikacije, što seks onda čini neprijatnim. Možete da pokušate da masturbirate i tako podstaknete prirodnu lubrikaciju, ili da tokom seksa koristite lubrikant na bazi vode. Najvažnije je ipak da se opustite tokom seksa. I, zapamtite, seks nikada ne sme da uzrokuje bol. Ako nastavite da ga osećate, obavezno se obratite vašem ginekologu.

3. Moj partner se zarazio herpesom u bivšoj vezi. Da li postoji opasnost da se i ja zarazim?

Verovatno ne, ako se pridržavate ovih pravila: koristite kondom pri svakom seksualnom odnosu i apstinirajte od seksa kada se kod partnera pojavi herpes (muškarci obično predosete izbijanje herpesa). Ipak, nemojte da krivite partnera – gotovo svaka peta osoba pati od herpesa. I, naravno, ako osetite peckanje, svrab ili primetite leziju, obavezno se obratite ginekologu.

4. Moja seksualna želja je potpuno ugašena, čak osećam mučninu kada moj suprug poželi seks. Da li ga mrzim ili sam bolesna?

Bračni problemi svakako mogu da uguše seksualnu želju. Ali, ako ne postoji ništa problematično u vašem odnosu, onda je pravi uzrok nešto drugo. Možda se radi o seksualnoj hipoaktivnosti – zdravstvenom poremećaju koji karakteriše potpuni gubitak seksualne želje. U nekim slučajevima je to nuspojava upotrebe pilule ili terapije antidepresivima, ali može da bude i posledica stresa. Najbolji način da otkrijete pravi uzrok jeste da se, naravno, obratite lekaru. I, nemojte da paničite – ako želite da vam se vrati seksualna želja, potrudite se i naći ćete rešenje.

5. Da li je ok da vodim ljubav noć pre ginekološkog pregleda?

Da, ako je svrha odlaska lekaru razgovor o načinu kontracepcije ili ublažavanju simptoma PMS-a. Ali, ako se radi o vaginalnom pregledu i uzimanju uzorka za Papa test, suzdržite se od odnosa 48 sati. Lubrikant, sperma, čak i otečenost sluzokože vagine i grlića materice, zbog penetracije mogu da otežaju prikupljanje i detektovanje promena u ćelijama (svrha Papa testa).Autor: Life Content

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *