6 čudnih saveta za bolji brak

Kada se par venčava, i mlada i mladoženja se nadaju da će ostati zajedno sve dok ih smrt ne rastavi. Ali statistika kaže da se 50 odsto bračnih parova razvede. Kako da ostanete povezani, održite svoju ljubav i preživite sve što život sa sobom nosi? Sledećih saveti su neobični i izgledaju čak i kontradiktorno, ali ako ih budete pratili, bićete intimniji i ojačaćete brak.

1) NE SPAVAJTE U ISTOM KREVETU

U principu je dobro da spavate u istom krevetu, ali ne uvek. Nekim parovima je zajednički krevet ratna zona.

Jedno voli da spava u hladnoj, drugo u toploj sobi. Jedno voli deblje prekrivače, drugo tanje. Jedno bi da spava sa otvorenim prozorom, a drugo sa zatvorenim.

Jedno voli da spava u potpunom mraku i tišini, dok drugo voli svetlost i muziku. Jedno se gura u krevetu, drugo hrče. U tom slučaju, najbolje rešenje je da spavaju odvojeno. Bitnije je da se naspavate, nego da spavate zajedno i budite se svaki čas.

2) PROVEDITE NEKO VREME ODVOJENI

Većina nas misli da je bitno da provodimo mnogo vremena sa partnerom ako želimo da nam veza bude čvrsta. To i jeste tačno. Ipak, bitno je i da provedemo neko vreme odvojeni. Kada niste zajedno, imate šansu da radite na sebi i udovoljavate sebi. Pored toga, partner vam nedostaje kada nije tu i tako jačate ljubav. Ostanite u kontaktu putem poruka, mejla i preko telefona.

3) REDOVNO SE SVAĐAJTE

Konflikti su neizbežni. Možete bežati od njih, ali oni imaju i dobrih strana ako umete da ih iskoristite produktivno.

Lepo se obraćajte jedno drugom i saslušajte jedno drugo. Zdrava svađa podrazumeva tri stvari:

- Morate da razumete potrebe svog partnera

- Morate da izrazite svoje mišljenje i on mora da vas sasluša

- Morate da izgladite nesporazum zbog kojeg je svađa počela

4) NEMOJTE DA IZLAZITE

Tačnije, nemojte da izlazite samo da biste izašli. Ako ćete tokom izlaska da ćutite ili da se svađate onda je bolje da ostanete kod kuće i tamo rešite probleme. Kada izađete, treba da se opustite, da flertujete, da se osećate lepo. Prisetite se starih vremena, maštajte o budućnosti, šapućite o tome šta biste radili jedno drugom u krevetu.

5) SEKS NIJE ZDRAV

Seks nije zdrav ako je to jedini način na koji ste intimni. Seks bi trebao da bude deo vaše intimnosti, pored razgovora, razmenjivanja ideja, zanimljivih zajedničkih aktivnosti i slično. Ne očekujte da će seks popuniti sve praznine ako vodite potpuno odvojene živote. Za zajednički život potrebna je duhovna, emotivna i intelektualna intimnost pored fizičke.

6) AFERA JE OK

Afere su zapravo veoma opasne po brak, jer partneri gube poverenje. Ipak, afera ne mora da vodi do razvoda. Afera, zapravo, može imati razbuđujuće dejstvo, može da vas vrati partneru i ojača vašu povezanost. Ako oba partnera žele da rade na braku, sve može da se reši.Izvor: Blic

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *