6 ženskih praksi koje muškarci ne podnose – kritika je najgora!

Stalno kritiziranje ne mogu slušati, no više od svega boli ih ponižavanje pred prijateljima. Živcira ih i što ona pamti sve greške i izvlači ih u drugim svađama

Stalne kritike
Opet nisu dobro stavio suđe u perilicu, ove ti cipele stvarno ne idu uz tu majicu... - iako dobronamjerne, ove kritike štete samopouzdanju. Muškarci samo žele da se njihov trud cijeni, pa ako im partnerica stalno prigovara kako sve rade krivo, obeshrabit će se i u potpunosti prestati pomagati oko kućanstva. Umjesto toga, savjete treba oblikovati tako da ne zvuče kao kritika, poručuje Gary Chapman, autor knjige "Pet jezika ljubavi". Ako muškarac sam shvati gdje je pogriješio lakše će sljedeći put popraviti greške.

Kritiziranje partnera

Posvećivanje previše pažnje djeci
Muškarcima smeta i što se njihova partnerica previše posvećuje djeci. Zbog toga se osjećaju zanemareno pa nije rijetkost da ono što nemaju doma potraže negdje drugdje. Malim znakovima pažnje, zajedničkim ispijanjem kave prije posla ili SMS porukom da mislite na njega, dat ćete mu do znanja da vam je itekako važan i da ste se spremni jednako posvetiti vašoj vezi kao i djeci, tvrdi američki bračni terapeut Andrew G. Marshall.

Ponižavanje pred prijateljima
Muškarcima je od kritika gore tek javno ponižavanje. Slušanje kako se njihova bolja polovica žali pred drugima za njih je sramotno i opasno za vezu zato što se zbog takvih primjedbi osjećaju kao dijete, tvrdi bračni terapeut Paul Hokemeyer. Ženama sigurno ne bi bilo ugodno slušati kako njihov dragi prijeteljima priča da ne kuhaju dobro, neuredne su, tračerice itd.

Pretvaranje svakog razgovora o seksu u svađu
Razgovor o seksu delikatna je tema i treba pomno birati riječi jer bi ih partner mogao pogrešno protumačiti. Upravo je to ono što jačem spolu ide na živce zato što im razgovor o više akcije u spavaćoj sobi na kraju završi u svađi. Oni se često uvrijede zato što im partnerica ne želi ispuniti želje, a žene pak to shvaćaju kao kritiku, odnosno da nisu dovoljno dobre, tvrde bračni terapeuti. U takvom razgovoru važno je najprije istaknuti što vam se sviđa u seksu, a potom što želite poboljšati.

Stalno izvlačenje duhova iz prošlosti
Izvlačanje starih problema svaki put kad iskrsne nova svađa, opasno je za vezu. Žene su poznate po tome da stalno analiziraju, pa ne čudi što i ono što su navodno oprostile, stalno spominju. To im je svojevrstan obrambeni mehanizam, ali muškarcima smeta zato što to smatraju gotovom stvari, tvrdi bračna terapeutkinja Michelle Weiner-Davis. Zamjeranje koči svaku vezu i samo opraštanjem može odnos napredovati.

Planiranje bez pitanja
Muškarcima je kontrola jako bitna i ne podnose kad partnerice planiraju dane bez njihovog znanja. Smeta im što nemaju pravo glasa zbog čega se u vezi osjećaju manje vrijednima. Takav odnos mogu doživjeti kao roditeljski umjesto ljubavni. Ne vole da ih se potcjenjuje, stoga prije nego li im isplanirate svaki slobodan sat, pitajte ih je li to u redu, savjetuju bračni terapeuti. Time im dajete do znanja da je i njihovo mišljenje važno, piše Shine.Yahoo.

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *