Bračna oklada

Ledi Emma Tarrant posjeduje uglavnom samo kockarske vještine kojima ju je naučio njezin pokojni muž, ali se s pravim kockarom ne može mjeriti...
Colin Wareham, barun St. Mawr, kocka kako bi skrenuo misli s mučnih uspomena. Kockanje je odavno izgubilo svoju privlačnost, ali je tada upoznao blještavu ledi Emmu i otkrio da mu ona uspješnije skreće misli...

DJELO BRAČNA OKLADA NOMINIRANO JE ZA NAJBOLJI POVIJESNI LJUBAVNI ROMAN:
“Sjajni likovi i prekrasno osmišljeno... pravi užitak za ljubitelje
Judith McNaught i Mary Balogh.”
— Publishers Weekly

Odlomak:

Čovjek se pomaknuo i Colin je jasno vidio ženu kraj njega. Nalet vjetra priljubio je odjeću uz njezinu vitku figuru i zbacio joj kapuljaču sivog plašta s glave.Pojavila se kosa boje izrazito svijetlog zlata, a čak je i ovog tmurnog dana blistala poput ulaštenog metala.Malen ravan nos i visoke jagodične kosti činili su delikatan profil nalik antiknoj kameji, no Colin je opazio i strastvenost njezinih punih usana i blago zaobljene čeljusti. Ljepotica — žena poput zrake mjesečine — visoka oko sto sedamdeset centimetara, blijede kože porumenjele na vjetru. Colin je vidio da mirno i ozbiljno promatra obalu. Izgledala je kao da se suočava s potencijalnim neprijateljem, a ne s prijateljskom lukom.
Dok ju je promatrao, okrenula se i pogledom preletjela obalu prema jugu, usput prešavši i preko njega. Njezino je lice izražavalo takvu čežnju i tugu da se u njemu probudila znatiželja. Tko je ona? Što ju je odvelo preko kanala, i što ju je dovelo natrag?
Okrenula se i nešto rekla tamnoputom gorostasu — zacijelo njezin sluga, pomislio je — te se pitao je li bila na istoku, što bi bilo veoma neobično za jednu damu. Tužno se osmjehnula, a on je odjednom osjetio da ga privlači. Na trenutak ga je obuzeo poriv da prijeđe palubu i obrati joj se, opuštenije ponašanje među brodskim putnicima iskoristi za upoznavanje. To zamišljeno lice zasigurno čuva fascinantne tajne.
Napravio je korak prije nego je razum prevladao i podsjetio ga da se većina istinski zamornih žena koje je u životu upoznao ubraja među ljepše pripadnice slabijeg spola. Bilo bi nepodnošljivo otkriti da se iza tog prelijepog lica krije samo budalasto brbljanje i zamorno afektiranje. Colin se okrenuo i vidio da se primiču gatu. — Najbolje da odemo po stvari — rekao je Reddingsu i zaputio se u potpalublje.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


bracna_oklada

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *