Čokoholičarka i drugarice

Pustih da mi glava padne na naslon sofe, odlomih još jedan božanstveni komad čokolade i stavih ga u usta uz uzdah, koji je dolazio iz srca. Ja sam Lusi Lombard i pretpostavljam da sam osnivač Čokoladnog raja jer sam ja ta srećna duša koja ga je prva pronašla. Danas se na brzu ruku održava jedan improvizovan sastanak Kluba ljubitelja čokolade. Ako bilo koja od nas pošalje SMS poruku sa tekstom HITNO POTREBNA ČOKOLADA, sve članice, ma šta radile u tom trenutku, sve ostavljaju i trče u naše svetilište. To je isto kao kada dežurnom doktoru javite da je njegovom pacijentu koji boluje od srca, srce prestalo da kuca. Ovoga puta sam ja ta koja je sazvala sastanak. Sačekajte samo da kažem mojim najboljim prijateljicama šta se dogodilo - neće verovati. A možda i hoće.

Otum je stigla prva. Uletela je kroz vrata upravo kada sam gutala poslednji komad čokolade. „Jesi li dobro?”, upitala je bez daha. Otum Filding je puna života.

„Markus. Ponovo”, počeh. Markus bi trebalo da bude moj voljeni dečko, ali o tome nešto više kasnije.

Ona udahnu saosećajno.

Pre mnogo mesecom obasjanih noći, imala sam običaj da ovamo dolazim sama i da se krijem u uglu. Zaista ne volim da jedem pred drugim ljudima, a posebno ne volim da me posmatraju dok jedem čokoladu. Pretpostavljam da ni narkosi ne vole da ih posmatraju dok pune špric heroinom. Ima nečeg pomalo delikatnog u tome da vas posmatraju dok se predajete svom poroku (sem ako znate da vas posmatraju, to je nešto drugo, pretpostavljam). Zapravo, ja ne balavim dok jedem čokoladu, ali mislim da upravo tako izgledam. A mislim da ćete se složiti - najbolje je da balavite kada vas niko ne gleda. Otum sam srela tokom jedne od svojih mnogobrojnih solo poseta. Nije bilo slobodnog mesta osim onog pored mene, gde se ona odmah spustila i istog trena smo našle zajednički jezik. Onda sam shvatila da nema toga ko ne bi mogao da voli Otum, samo ako nemate ništa protiv ljudi koji ne mogu, a da ne budu uvek divni. Ipak, jedno malo upozorenje. Roditelji, vodite računa: ako svojoj ćerki želite da date ime Otum, ona će, kada odraste, sigurno imati crvenu kovrdžavu kosu i glasaće za zelene, baš kako to ova radi. Otum je osoba koja voli tamnu čokoladu. U svetu čokoladne psihologije, a ja sam sigurna da takva psihologija postoji, ovo može da znači da ona skriva svoju mračnu stranu. Otum lagano gricka svoju čokoladu, što joj, pretpostavljam, pomaže da se oseća manje krivom zbog siromaha koji to sebi ne mogu da priušte. Inače, nju užasno grize savest dok uživa u svojoj navici. I mi ostale takođe patimo, ali zbog broja kalorija koje unosimo i zbog činjenice da će se one gomilati na našim butinama. Otum pati zbog dece koja gladuju i koja moraju svakoga dana da prežive uz činiju pirinča i kojoj čokolada nije dostupna - nikad. Ja ne brinem zbog dece koja gladuju, već pokušavam da ih potpuno izbacim iz svojih misli jer, iskreno, imam i previše sopstvenih briga.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *