Da li ste zadovoljni svojim partnerom?

"Moja ideja savršnog doma je da je sve na svom mjestu, njegova je da razbacuje okolo koliko god može."
"Ja volim da čitam, on bi radije u bioskop. "
"Ja volim zabave, on bi radije intimnu večeru za dvoje."
Ja volim ono što zovu junk food (brza hrana) a on je okorjeli vegetarijanac."

I tako se lista nastavlja... Oba partnera su tako različiti, da se čudite kako su se uopšte i našli. Šta se može reći o takvim vezama?

Mnogi od nas su, zapravo, angažovani u takvim relacijama. Jedan od partnera je genije, drugi se j1005251_685483358143870_337851601_nedva provukao kroz školu. Kako se ovakve relacije razvijaju i kako preživljavaju? Ove se veze nastavljaju jer se partneri vole upravo zbog tih razlika. Razlike su ih i privukle jedno drugom. Smatrali su jedno drugo toliko različitim od sebe da je to bilo uzbudljivo iskustvo za njih. Zavoljeli su svoje različitosti i počeli uživati u zajedničkom životu kao uzbudljivom putovanju na nepoznate destinacije.

Kakva je budućnost takvih veza? Teško je reći. Ako ljubav i briga koja ih je spojila i dalje postoji, oni će tolerisati sve drugo. Zar majka ne bi učinila sve za svoje dijete? To je zbog ljubavi i brige. Dakle, ukoliko ljubav postoji, sve drugo će se srediti. Ako još uvijek brinu jedno za drugo i nemaju razmišljanja o prekidu, onda ih ništa ne može razdvojiti. Ali, ako se ljubav umanji, onda će početi optuživanja i žalbe. Žalbe obično dokrajče preostalu ljubav i odnos je tada osudjen na smrt.

Ako pitate nekoga da li je zadovoljan sa svojim partnerom, odgovor će reći sve o ljubavi medju njima. Jer, čak i ako su njihove navike veoma slične, a ljubav je nestala, oni će izmišljati žalbe. Biti zadovoljan sa svojim partnerom zavisi samo od faktora ljubavi i brige. Ako oboje brinu i vole jedno drugo, oni će biti zadovoljni uprkos hiljadu razlika ili sličnosti. U bilo kojim drugim okolnostima biće nezadovoljni. ljubavniromani.net

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *