Da li su niski muškarci najljubomorniji?

Naučnici iz Holandije i Španije su razgovarali sa ispitanicima te ustanovili da su niski muškarci najljubomorniji, dok su žene prosječne visine najmanje posesivne.

Naučnici vas upozoravaju: pažljivo birajte životnog saputnika! Jer, ukoliko je vaša partnerka izrazito visoka ili je veoma niska, ona u bi svojim ljubomornim ispadima mogla da vam život pretvori u pakao. Ali za razliku od visokih žena, muškarci koji se mogu pohvaliti natprosečnom visinom zaista su poželjni partneri i nisu nimalo ljubomorni. Zašto je tako, pitate se? Kriva je evolucija, odgovaraju naučnici. Visoki pripadnici jačeg pola i dame prosečne visine su tokom evolucije bili najpoželjniji i najtraženiji partneri i uopšte nisu morali da brinu o konkurenciji.

To je zaključila grupa naučnika iz Holandije i Španije na osnovu podataka koje su prikupili tokom razgovora sa 549 muškaraca i žena iz ove dve zemlje. Svakog sagovornika prvo su zamolili da objektivno proceni koliko je i sam ljubomoran, ali i da objasni koje partnerove karakterne osobine mu najviše smetaju. Analiza prikupljenih odgovora otkrila je da su, statistički posmatrano, najljubomorniji niski muškarci, dok su žene prosečne visine najmanje posesivne.IZVOR: NOVOSTI.RS Foto: Vic/Flickr.com

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *