Izbjegavajte da pričate o svojim problemima u vezi

Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoju vezu je da o problemima u vezi ne pričate s drugima. Svi imaju nekakve probleme i nije mudro širiti priče o tome što se događa između vas dvoje. Najbolja odluka koju po tom pitanju možete donijeti jest da je vaša veza privatno područje

Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoju vezu je da o problemima u vezi ne pričate s drugima. Svi imaju nekakve probleme i nije mudro širiti priče o tome što se događa između vas dvoje. Najbolja odluka koju po tom pitanju možete donijeti jest da je vaša veza privatno područje.

Osim ako u pitanju nije bilo kakav oblik maltretiranja ili dovođenja u situacije opasne po život i zdravlje, kada ne biste trebali niti sekunde oklijevati da potražite pomoć, slijede dobri razlozi zašto probleme u vezi trebate zadržati između vas dvoje.

1. Vezu čini dvoje

Ako osoba nije dio vaše veze, tada ne treba ni znati što se događa u njoj. Greška je drugima govoriti svoju stranu priče o stvarima koje ne trebaju znati. Prihvatljivo je imati jednu osobu od povjerenja s kojom se možete posavjetovati, ali ne biste trebali svima ostalima širiti priče o svojim problemima.

2. To se nikoga ne tiče

Što se događa između vas dvoje nikoga se ne tiče. Kada im govorite o problemima u vašoj vezi zapravo ih uključujete u njih. U konačnici, s partnerom ćete vjerojatno izgladiti stvar, ali osoba kojoj ste prenijeli priču možda neće. To je posebno osjetljivo kod članova obitelji, jer vas vole i žele vas zaštititi.

 

3. Prikazuje vašu vezu u lošem svjetlu

Sasvim sigurno želčite da drugi o vama i partneru misle kao o sretnom i predanom paru, što vjerojatno i jeste. Ali ako o svakom vašem problemu razgovarate s drugima, takav dojam nećete ostaviti. Drugi će vidjeti da patite u vezi. Oni neće znati da ste se pomirili i riješili probleme, pa će im negativna slika ostati u glavi.

4. Drugi su zlopamtila

 

Kada namj je do nekoga stalo, ne želimo vidjeti da ga je netko povrijedio. Ako podijele s nama da im je netko učinio neštološe, uznemirit ćemo se i to im sigurno nećemo zaboraviti. Isto je i kada se vi obratite nekome zbog problema u vezi. Bit će ljuti jer ste vi povrijeđeni i zadržati bijes prema vašem partneru, barem u nekoj mjeri.

5. Pokazujete slabe točke koje drugi mogu iskoristiti

 

Ako o problemima govorite nekome tko ne cijeni vašu vezu ili možda čak čeka priliku da bude s vašim partnerom, to ima daje zeleno svjetlo da prijeđu u napad. Pravi prijatelji to nikada ne bi napravili. Na žalost, to možda nećete znati dok ne bude kasno i saznate da teži način. Ne otkrivajte slabe točke drugima.

6. Problem će postati još veći

 

Nekad, što više pričate o problemima u vezi, oni će postajati veći. Možda ćete nakon rasprave s partnerom biti samo blago uznemireni, a nakon razgovora o tome s prijateljicom bijes će vam samo još više narasti i bit ćete spremni za svađu. To će vas ohrabriti da se i dalje svađate, umjesto da mislite na pozitivne strane vaše veze. Zbog razgovaranja s drugima problem u vašoj glavi može eskalirati.

7. Ojačat će vas

 

Ponekad je dragocjena stvar riješiti problem između vas dvoje, a da ostatak svijeta o tome nema pojma. Takve vas stvari mogu ojačati kao par. Rješavanjem problema bez uplitanja drugih ojačat ćete vezu. (net.hr)

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *