Jedini savet koji vam je potreban kada raskinete

Nakon raskida uz vas se nađu prijatelji da vam pomognu da prebrodite težak period i čujete poznate savete, kao što su „bolje ti je bez njega“ i „postoje i druge ribe u moru“. Tačno je da vaši prijatelji misle samo najbolje, ali ljudi se obično ne pronalaze u ovim rečenicama i one im ne pomažu mnogo.

Fraze ne pomažu ostavljenim ženama

Ako zaista želite da pomognete svojoj prijateljici nakon raskida, autor bestselera i stručnjak za veze Ajris Krasnou kaže da postoji bolji način za to.

- Ne možete učiniti da se žena slomljenog srca oseća bolje tako što ćete upotrebiti dobro poznatu frazu kao što je „vreme leči sve“ ili „kad se jedna vrata zatvore, otvore se druga“. Ja najčešće ucveljenu drugaricu pozovem na čašu-dve vina, pa kad se smestimo, jednostavno je pustim da priča i izjada se, dok ja pažljivo slušam, klimam glavom i podržavam je komentarima – kaže Ajris.

Ona priča kako je jednom intervjuisala ženu koja je u svojim pedesetim godinama saznala da je njen muž poslednjih 30 godina imao aferu sa mlađom ženom.

Nakon kukanja od 45 minuta o emocionalnom zlostavljanju koje je preživela sa njim tokom godina, sama je došla do zaključka da nikad nije bila srećna u toj vezi.

- Većina žena pati nakon raskida jer ima mnogo lepih uspomena iz završene veze, ali većina žena koje sam intervjuisala došle su sebi kad su bile pritisnute da iskreno progovore o svojoj vezi ili svom braku. Tad bi same otkrivale – više kroz samoposmatranje, nego kroz savet sa strane – da im je bolje što se ta veza završila – rekla je Ajris.

Dakle, pustite drugaricu da priča i vremenom će sama doći do zaključka.Izvor: zena.blic.rs

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *