Kada su žene najprivlačnije?

Vjerovali ili ne, zimi! Ovo je period za strast i ljubav kod muškaraca koji žene upravo u tom periodu smatraju najseksepilnijim.

Što zbog ranog mraka, tmurnog vremena i niskih temperatura muškarci samo žele da se ušuškaju, po mogućstvu s nekim.

Nedavno sprovedena anketa je zahtjevala od muškaraca da na svaka tri meseca ocjenjuju privlačnost žena. Rezultati su pokazali da je lice bilo privlačno tokom cele godine, ali privlačnost tijela je rasla s zimskim mesecima.

Da su žene najprivlačnije u najhladnijim mjesecima tvrde, pored slobodnih i zauzeti muškarci.

Priznajemo, ovo istraživanje pomalo čudi budući da je ljeto sasvim logičan period kada su najseksepilnije. Ali, ovo istraživanje potvrđuje da upravo zato što smo zabundani muškarcima podstičemo maštu, te smo privlačnije.

6 načina kako da postanete pravi magnet za privlačenje muškaraca

Bez obzira na ovo istraživanje i  to što je unutrašnja ljepota važnija, nemojte zanemariti ni onu vanjsku.

Vjerovatno ste se mnogo puta zapitali kako postati neodoljive i biti pravi magnet za privlačenje muškaraca. Donosimo vam neke savjete koji će vam pomoći da to naučite.

1. Nemojte biti pretjerano ozbiljni i stalno se brinuti

Muškarci jednostavno ne mogu odoljeti ženama koje su srdačne, ne shvaćaju sve pretjerano ozbiljno, a posebno onima koje se znaju nasmijati kada stvari postanu teške. Ako postanete pretjerano ozbiljne, zabrinute ili ne ostavljate dovoljno prostora za zabavu, bilo koji muškarac u vašem okruženju izgubit će interes za vas.

2. Budite mladi duhom

Većina žena vjeruje da s godinama gubi privlačnost zbog toga što se na njihovom licu i tijelu vide godine, međutim privlačnost se gubi kada postanu stare u duši. Biti mlad duhom znači biti neiskvaren, razigran, djetinjast i neopterećen odgovornostima. Muškarci osjećaju kada je žena svježa i kada se čuva podalje od negativnosti tuđih mišljenja.

3. Privlačan govor tijela

Stručnjaci kažu da se 93% ukupne komunikacije odvija kroz govor tijela i boju glasa, a tek 7 posto riječima. Ako se usredotočite samo na to što govorite, zanemarujete gotovo kompletnu komunikaciju. Smiješite se, uspravite, lijepo mirišite, budite opušteni...

4. Izbjegavajte negativne emocije

Sve emocije izražavajte na pozitivan način, pa čak i one negativne. Pozitivne žene privlače muškarce poput magneta.

5. Nemojte biti nestrpljivi

Većina muškaraca vrlo je zahvalna kada pronađe strpljivu ženu. Nemojte puno forsirati. Prepustite se tijekom veze i dopustite da se razvija prirodnim putem.

6. Brinite o sebi i dotjerujte se

Bez obzira na to što je unutrašnja ljepota važnija, nemojte zanemariti onu vanjsku. Zdrava i uredna kosa, lijepa koža, pristojna šminka i garderoba … Ovo su stvari koje ne smijete ignorirati. Većina muškaraca od vas ne očekuje da budete supermodeli, ali morate voditi računa o sebi i svom izgledu.

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *