Ko će čekati leto

- Meksiko Siti je čudovište od grada, dvadeset miliona stanovnika. Ali je ujedno i čudesan grad. Stranac, bez obzira da li je došao kao turista ili poslom, na pet, deset ili možda na godinu i više dana imaće mnogo razloga za čuđenje, ali mu je zagarantovano iskustvo za pamćenje - Malkom Hensen je ovim rečima ispratio jednu od svojih najboljih studentkinja.

Njegov dobar prijatelj iz mladosti Džon Savidž, trenutno na dužnosti ambasadora u Britanskoj ambasadi u Meksiku, zamolio ga je da mu pošalje neku pouzdanu osobu. Britanskoj školi, koja je egzistirala u okviru ambasade, trebala je učiteljica za decu mlađeg uzrasta. Doduše, već su nekoliko puta davali oglas, ali uvek su se javljale osobe sa nedovoljnim znanjem i što je još gore neprimerenim ponašanjem. Jedna od učiteljica, ostala je u drugom stanju sa šoferom ambasade, pa su jedva prikrili skandal, a nju vratili u Glazgov, odakle je i došla.

Džon Savidž je odlučio da više ne reskira. Trebao mu je neko sa dobrim preporukama. Malkom Hensen je, kako je sam rekao, životom garantovao za Helen Harper. Bila je njegov najbolji student u nekoliko generacija. Bio je izuzetno ponosan na nju. I da ga Džon nije toliko molio, teško bi se lično odrekao njene pomoći kao asistenta.

Kad joj je spomenuo put u Meksiko Siti, Helen je bila zapanjena. Siroče, ostalo sa sedam godina bez oba roditelja, odrasla je sa očevom sestrom u skromnom domaćinstvu na periferiji Londona. Nikada nije napuštala ostrvo. Nije da nije želela, ali tetkina penzija nije bila bog zna kakva, pa su morale prilično da štede. S druge strane, kao najbolji đak generacije, nadala se da će ostati na fakultetu, ali i to je trebalo dočekati. U međuvremenu, umrla joj je i tetka, pa je bila prinuđena da prihvati svaki posao koji bi joj iskrsnuo. Čekajući mesto na fakultetu, već više od šest meseci, zamenjivala je po raznim školama odsutne kolege.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


kocecekatileto

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *