Koji ste tip u ljubavi?

Da su hormoni zaslužni za mnogo toga, nije novost, no da hormoni određuju kakvi smo u ljubavi, zasigurno niste znali. Naime, prema riječima Hellen Fisher, američke profesorice antropologije koja stoji iza ove zanimljive i surove teorije o ljubavi, predivan osjećaj zaljubljenosti se klasificira prema "tipovima hormona".

Naime, prema riječima Hellen Fisher, američke profesorice antropologije koja stoji iza ove zanimljive i surove teorije o ljubavi, predivan osjećaj zaljubljenosti se klasificira prema "tipovima hormona".

Fisher tvrdi da osjećaj ljubavi nastaje kada se aktiviraju sljedeći hormoni: dopamin, serotonin, estrogen i testosteron. Iz toga proizlazi da je dopamin odgovoran za emocije i mentalne reakcije, serotonin stvara osjećaj sreće i pozitivno raspoloženje, estrogen je odgovaran za nježnost, a testosteron je odgovoran za strast i libido.

Četiri tipa ljubavi, uzimajući u obzir različite hormone jesu:

Dopamin - osoba kod koje dominira dopamin je strastvena, ali nije za duže veze. "Dopamin tip" izgara za ljubav, ali to čini brzo i ljubav je kratkog vijeka.

Serotonin - to su dugotrajni ljubavnici i na njih se možete osloniti. Oni su u potpunosti posvećeni ljubavi i izgradnji veze.

Estrogen - tipovi su nježni, puni emocija, ali s njima ćete doživjeti različite scene.

Testosteron - ljubavnici često su sebični, a kada su u vezi znaju biti pravi tirani. Također, oni su fokusirani na stvaranje obitelji. Kad je veza u pitanju, žele da se sve razvija baš onako kako su si oni zacrtali.Izvor: Portal She.hr

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *