Kraljevska krv

Imala sam devetnaest godina kada sam postala buduća kraljica. Na dan svadbe, vozila sam se staklenom kočijom, praćena veselim povicima hiljade ljudi. Istina je da imam dve starije sestre i zlu maćehu, i da sam ribala pod u kuhinji kada je stigao poziv od princa.
Ljudi ovo nazivaju bajkom: kada tinejdţerka bez obrazovanja sa radnim iskustvom bebisiterke postaje princeza od Velsa, a mogla bi jednog dana da bude obasjana boţjom milošću i postane kraljica Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i svih ostalih njenih oblasti i
teritorija, na čelu Komonvelta i zaštitnica pravde. Šest meseci nakon te voţnje staklenom kočijom, na venčanju koje su prenosile televizijske stanice širom planete, pala sam niz stepenice ubrzo pošto sam ostala u drugom stanju sa budućim kraljem.
Pala sam kroz tu tanku liniju između snova i noćnih mora. Sada buljim u svoj lik u ogledalu, lik zrele ţene, blede od silne napetosti. Kolena su mi klecala kada sam uzela pištolj i poloţila ga u tašnicu koja mi je visila na ramenu. Nisam čula da je sluškinja ušla dok sam stavljala pištolj u torbicu.
„Izvolite, Vaše kraljevsko visočanstvo...“
,,Šta?“ rekla sam, neočekivano uplašena. Stiskala sam pištolj uza sebe, pokrivajući ga haljinom.
„Krema po koju ste me poslali..“zamuckivala je.
„Stavite je na stočić i odlazite.“
Ţena je ostavila kutiju sa šminkom na ormariću. Pocrvenela je.
Zaustavila sam je pre nego što je izašla.
„Molim vas, zapamtite šta sam vam rekla. Mom muţu ne smete reći da sam stigla. Ni ti bilo kome. Da li razumete?“
„Da, gospođo.“
Odjurila je prema vratima. Znam šta je mislila: princeza je ponovo histerična. „Vruće i hladno", čula sam jednom slugu da me je tako nazvao u razgovoru sa drugim slugom.
Zahvaljujući ovim obrascima raspoloţenja, tabloidi pišu svašta. Odatle saznajem sve o sebi, ne od porodice i prijatelja, već iz onoga što je napisano u tabloidima. Pitam se da li je ta mala kučka, sluškinja, lagala da nije rekla princu da sam ovde. Uvek sam znala da posluga radi protiv mene. Napravila sam mnogo grešaka, i jedna od njih je ta što sam pokušavala da budem prijatelj i da pomognem. Posluga je poštovala Njegovo kraljevsko visočanstvo, a poltrone koji su se stalno motali oko njega on je koristio kao stoličice na kojima je odmarao noge. Ali oni su bili loši prema meni zato što sam na brzinu ulazila u kuhinju da zgrabim sendvič i proćaskam sa njima. To mi se nikada ranije nije desilo. Prisnost izaziva prezir kod njih.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»

ljubavni roman Kraljevska krv

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *