Ledena princeza i milioner

Uzdahnuvši, pogleda se u ogledalu. Za posao se namerno oblačila jednostavno i strogo, a njena majka bila je izvrsna krojačka pa je mogla da izvoljeva. Uz krem haljinu imala je odgovarajući svileni blejzer sa okruglim izrezom, diskretnim naramenicama, uskog kroja. Liz zasuka rukave blejzera i nehotice se osmehnu ugledavši transformaciju iz ozbiljne kancelarijske radnice u parti devojku, i to samo zahvaljujući zasukanim rukavima. Izvukla je šnale iz kose, koja joj se rasula po ramenima, a onda je umesto naočara pažljivo stavila kontaktna sočiva. Pregledavši sadržaj torbe, shvatila je da će morati da se snađe s minimalnim dnevnim mejkapom: senkom, maškarom i sjajem za usne. Poprskala se parfemom i očetkala kosu. Srećom, na nogama je imala kožne cipele koje su savršeno pristajale uz blejzer. Još jednom je proverila svoj odraz i bila je zadovoljna izgledom. Ipak, zašto je on doživljava kao ledenu princezu? Oh, kad bi znao... Kada je ušla u foaje, Kem Hilijer je bio udubljen u razgovor s Moli. Leđima okrenut Liz, primetio je da je Moli zadivljeno raširila oči pa se okrenuo. U prvom momentu nije je prepoznao. Kada ju je drugi put odmerio, oteo mu se prigušeni zvižduk. Liz bi to shvatila kao kompliment da je pogledom nije premeravao od glave do pete, a onda joj se zagledao u oči pogledom kojim su muškarci ženama davali na znanje da su dobrodošle u njihov krevet. Liz neveselo primeti da je njegov pogled u njoj izazvao ista ona zbunjujuća osećanja kao i onomad na trotoaru: ubrzano disanje, lupanje srca i uznemirujuća spoznaja da je Kem neodoljiv. Zahvaljujući tome što se naljutila na sebe, uspela je da je spase crvenila u obrazima, pa je prkosno isturila bradu. On je gurnuo ruke u džepove i ozbiljno rekao:

- Žao mi je ako sam vas uvredio, ali nisam znao da možete da izgledate tako... neodoljivo. Dobro, hajdemo. U rekordnom roku stigli su na mesto gde se održavala koktel zabava jer je vešto vozio svoj sivi "Aston Martin" izbegavajući gužvu na putevima. Ne pokazujući ni trunku nervoze pred njim tokom vožnje, tek kada su stigli na cilj, ona je primetila:
- Verujem da ste promašili zanimanje, gospodine Hilier. Trebalo je vozite Formulu 1.
- U mladosti sam vozio na trkama, ali mi je to brzo dosadilo. - Ovu vožnju svakako ne bih opisala kao dosadnu. Ali ne bi trebalo ovde da parkirate, zar ne? Blokirao je prilazni put jednoj kući koja je bila tik uz jarko osvetljeno veliko imanje ograđeno visokim zidovima. Očito se tu održavala ta zabava. - Neće biti problema - promrmljao je.
- A ako vlasnik kuće bude hteo da se odveze ili doveze?
- Vlasnik nije kod kuće. Bili su u Belvju hilu, jednom od najotmenijih predgrađa Sidneja, i Liz je shvatila da je očekuje otmena koktel-zabava. A to je ni najmanje nije privlačilo.
- Dobro - posegnula je rukom da otvori vrata.
- Hajde da završimo s tim.
- Samo trenutak - uzvrati Kem Hilijer žurno.
- Shvatam da sam vas uvredio i želeo bih da se izvinim. Ali postoji li neki razlog za vašu namrštenost? Liz ostade bez reči osećajući vrelinu u obrazima.
- Šta vam se tačno ne dopada? - upita je on. Liz je uspela da se pribere.
- Ako baš hoćete da znate...
- Da, želim da znam. Zaustila je da mu kaže, ali se predomislila.
- Zaboravite. Ko sam ja da sudim o bilo čemu? Pustite, nije važno - ispravila je leđa i zabacila kosu. Kem Hilijer ju je neko vreme posmatrao, a onda se desilo nešto čudnovato. Vazduh u automobilu odjednom je počeo da pršti od napetosti. Liz je opet postala svesna njegovih širokih ramena pod sakoom tamnozelenog odela, uz koji je nosio bež košulju i kravatu nešto zagasitije boje. Jasno je videla sitne bore oko njegovih usana i dubokih plavih očiju.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


ledenaprincezaimilioner

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *