Lijepa neznanka

Protekao je karneval u Nici. Ulice su počistili od šarenih konfeta, a započele su već i pripreme za cvjetne festivale. Neki od njih održali su se čak za vrijeme karnevala, ali bijahu skromni bez sjaja rascvjetanog cvijeća juga.

Na tribini usred korza smjestilo se za stolom prekrivenim crvenim suknom veselo mnoštvo. lijepa_neznankaDame bijahu odjevene u najnovije, prozračne proljetne toalete djelujući poput manje-više lijeplh čudesnih cvjetova. I gospoda su odabrala svijetlu odjeću kako u tom šarenilu ne bi djelovali poput sivih sjena. Posvuda uokolo stajale su košare pune ruža bez kojih se cvjetna svečanost u Nici nije mogla zamisliti.

Napokon su od JardinPublica, gdje se stakleni paviljon Kasina spuštao do mora, počeli dopirati zvuči glazbe. Glazba je predvodila povorku kočija ukrašenih cvijećem. Polagano su prolazile i izgledale su neoplsivo lijepo.

Na balkonu jednog od najotmjenijih hotela stajala je mlada djevojka odjevena u prozračnu, ali skromnu haljinu. Smjestila se iza stolice na kojoj je sjedila sjedokosa starica umornog, lica.


(Čitanje omogućeno članovima - Registrujte se ili se Prijavite i čitajte odmah!)

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *