Ljubav se događa kada je najmanje očekujete

Prestanite je opsesivno tražiti i počnite živjeti - ljubav se događa kada je najmanje očekujete. 

Djevojčice odrastaju misleći da će ih dečko usrećiti i da će im samo uz njega život biti potpun. Svaki trener za veze reći će vam da će se samice previše usredotočiti na pronalazak partnera ako tako nastave razmišljati i u odrasloj dobi.

A pretjerani trud da se to ostvari vodi do toga da odbijate muškarce. Ako razmišljate samo o tome da pronađete dečka, umjesto da se sami počnete smatrati poželjnom, izgledat ćete kao očajnica. Očaj će definitivno otjerati kvalitetne muškarce.

Što se događa kada se previše trudite?

Ako razmišljate samo o tome da pronađete dečka, osjećat ćete pritisak da se ponašate na određeni način kada komunicirate s muškarcima. Taj pritisak koji si sami namećete neće vam dozvoliti da budete ono što jeste, a kada niste oni pravi, nećete se moći povezati s muškarcem na dubokoj i značajnoj razini.

Kada stvari ne idu kako ste zamislili, postanete kritični prema sebi. Tako pomalo prestajete voljeti sami sebe. A kada se ne volite, ne možete očekivati od muškarca da vas voli. Zadovoljit ćete se s manje nešto što zaslužujete. Kada ste očajni, snizit ćete standarde.fantastic

Kada se previše trudite, ne možete se opustiti i uživati jer se uvijek pitate kako 'uhvatiti' dečka, i uvijek ste spremni da on uskoči u vaš život. Ta napeta i očajnička energija otjerat će sve kvalitetne muškarce oko vas.

Nezadovoljavajući pristup traženja dečka

Kada očajna žena pokušava doći do muškarca, zauzima stav pretjerano koketne, provokativno odjevene, djeluje previše dostupno, očekuje da joj pristupi, slijedi ga nametljivo, prerano ulazi u intimne odnose, radi sve da mu ugodi, pokušava manipulirati ili prisiliti ishod pozitivan za nju. Te metode djeluju isforsirano, neprirodno i dovode do nezadovoljavajućih rezultata.

Trenerica za veze Janet Ong Zimmerman vjeruje da stara poslovica - ljudav se dogodi kada je ne tražite - zapravo govori da se trebate okrenuti sebi. Znači da trebate biti sretni sami sa sobom i voljeti ono što jeste. Kada to postignete, privlačit ćete sjajne muškarce i povećati si izglede da ostvarite vezu.

Slijede načini kako ćete se usredotočiti na sebe. Kada ih izvježbate, povećat ćete vjerojatnost pronalaska sjajnog partnera.

Živite svoj život

Život je prekratak da očajavate što nemate partnera. Pronađite i živite svoje strasti. Ako postoji nešto što želite napraviti, a još niste - nemojte čekati. Sudjelujte u aktivnostima koje volite. Nitko se ne bi trebao osjećati odgovornim za sreću onog drugog, to je samo vaša stvar.

Budite zadovoljni sami sa sobom

Pronađite sreću uživajući u jednostavnim stvarima u životu. Budite zahvalni za ono što imate, poštujte vlastite vrijednosti i pomažite drugima. Kada ste stvarno sretni sami sa sobom, niste toliko potreseni kada se nešto loše dogodi. Istraživanja pokazuju da je sreća zarazna, te da potencijalni partneri teško odlaze od sretnih ljudi. Kao što stručnjak za veze Janis Spindel kaže, negativnost najviše odbija ljude.

Okružite se pozitivnim ljudima

Ako vas druženje s određenim ljudima čini napetima ili depresivnima, ograničite vrijeme koje provodite s njima ili ih potpuno izbacite iz života. Provodite vrijeme s obitelji i prijateljima koji vas mogu 'podignuti', i potražite nove prijatelje koji na vas djeluju pozitivno. Život zna biti težak, a nitko ne želi da ga u ponor povlači netko s negativnim pogledom na život. Kada počnete gledati pozitivnu stranu života, interakcija s drugima će postati pozitivna.

Opustite se i pustite da se stvari dogode same od sebe

Umjesto da sve pokušavate kontrolirati, opustite se. To ne znači da ne trebate raditi ništa. To znači da trebati biti svjesni što želite, postaviti svoje kriterije, i potom pustiti da se odgodi što se treba dogoditi. Pronaći dečka 'prirodno' znači biti na čisto o kvalitetama i osobinama koje želite u partneru, izlaziti samo s onima koji su pravi za vas, reagirati umjesto stalno inicirati i ostaviti svemiru da vam donese čovjeka kojega čekate.

Budite najbolja verzija same sebe

Biti najbolja vezrija same sebe znači osloboditi se tereta iz prošlosti ili prekinutih veza. To znači i da odradite unutarnji posao kojim ćete se riješiti nezdravih navika. Muškarce privlačite na temelju onoga gdje ste trenutno u životu.

Budite slobodoumni

Umjesto da se držite svoje istine, uzmite u obzir i druga mišljenja. Ako naglite sa zaključcima, usporite. Umjesto stvaranja pretpostavki, postavljajte pitanja da izbjegnete nesporazume i da shvatite dublje značenje onoga što vam netko želi reći. Svako želi znati da ga se sluša, uključujući muškarce, i zdrava komunikacija je nužna za zdravu vezu. Ako možete prepoznati istinu u onome što on govori, iako vi mislite drugačije, bit će mu ugodnije dijeliti mišljenje s vama. Što mu bude ugodnije s vama, bit će otvoreniji, što će u konačnici dovesti do smislene veze.

Promijenite nezdrava uvjerenja

Završite ove rečenice: 'Ljubav je _______________.' Muškarci su _______________.' Ja sam _______________.' Ispunite što više odgovora koji vam padnu na pamet, a potom preispitajte sve nezdrave odgovore (primjerice, ljubav je teška; muškarci se boje obveze; nisam dovonjo dobra) i zamijenite ih pozitivnim odgovorima koji su istiniti ili istinitiji od prvotnog odgovora. Važno je promijeniti nezdrava uvjerenja jer ona upravljaju rezultatima koje ćete ostvariti. Recimo da je vaše prvotno uvjerenje bilo da se muškarci boje obaveza. Nakon promjene uvjerenja, sada vjerujete da su dobri muškarci otvoreni prema vezivanju. Ako to vjerujete, privući ćete više muškaraca koji su spremni na vezu s vama.

Volite cijelu sebe

Vjerojatno postoje stvari koje na sebi volite i one koje biste rado promijenili. Dobri dijelovi i oni koje percipirate kao loše čine ono što jeste. Umjesto da pokušate sakriti te negativne strane, prihvatite ih. Ako bolje pogledate te stvari koje smatrate lošima, otkrit ćete da su vam na neki način u nekim trenucima dobro poslužile. Što više volite ono što jeste, bolje će vam služiti u životu. Što više volite sebe u cijelosti, više će vas voljeti budući partner. Tretirat će vas s ljubavlju i poštovanjem koje zaslužujete.

Konačno, prihvatite svoj status samice

Važno je prihvatiti i prigrliti ovu fazu vašeg života. U suprotnom, završit ćete uz pogrešnog muškarca u kratkim vezama. Kada se čini da su svi drugi u vezama, a vi ste još uvijek sami, možete pomisliti: 'Što nije u redu sa mnom?' Istina je da je s vama sve u redu. Samo nije pravo vrijeme. Živite svoj samački život sretno i vjerujte da je pravi muškarac za vas negdje na putu. Što ćete učiniti da se usredotočite na sebe? Izvor: Magazin.net.hr

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *