Može li Facebook uništiti vezu?

Vlada digitalno doba i teško je naći nekoga tko nema profil na Facebooku ili nekoj drugoj društvenoj mreži. Nažalost, društvene mreže nekim su parovima donijele više štete nego koristi.

Ne samo da profil na Facebooku omogućava mnogima da vas kontaktiraju, već na ovim društvenim stranicama puno toga partneru/partnerici može izgledati sumnjivo, čak i ako to nije bila namjera.

Evo jednog primjera - ako se dogodi da vam neki vaš bivši iz vedra neba pošalje poruku na Facebooku, hoćete li odgovoriti na poruku iz pristojnosti ili ćete ga ignorirati?

Ignorirati njega ili nju može ispasti nepristojno i grubo, pogotovo ako veza nije završila u dobrim odnosima, ali ako odgovorite, riskirate da vaš sadašnji partner/partnerica dođe do poruke što će dovesti do pitanja.

Facebook kao izvor dokaza

Možda vam ovo ne zvuči zabrinjavajuće, ali evo vam jednog zanimljivog podatka - jedno je novije istraživanje pokazalo da čak 80 posto odvjetnika za razvode upravo na društvenim mrežama traži dokaze za slučaj razvoda.

Nadalje, dvije trećine dokaza pronađenih na Facebooku doveli su do vrlo neugodnih iznenađenja.

Voditelje istraživanja, Mark Hall, tvrdi da mnogi korisnici Facebooka nisu u potpunosti upoznati sa sigurnosnim postavkama što je recept za katastrofu. I onda kad misle da s nekim vode privatan razgovor, možda to vidi i netko drugi.

'Objavljivanje kompromitirajućih fotografija je također izuzetno opasno. Dokazi nevjere, opijanje, drogiranje i neke druge nezakonite aktivnosti rutinski se objavljuju na Facebooku, bez brige tko bi to mogao vidjeti u budućnosti', upozorava Mark Hall, koji je ovom prilikom dao i tri jednostavna savjeta korisnicima Facebooka koji su u vezi kako ne bi upropastili svoju vezu.

1. Dobro promislite prije nego kliknete na gumb 'Objavi'. Zbog samo jednog krivog komentara mogli biste žaliti ostatak svog života.

2. Prijatelje, obitelj, kolege s posla i ostale društvene grupe držite odvojenima na društvenim mrežama. Ono što napišete nekom od prijatelja lako može vidjeti i netko od vaših šefova ili povrijediti nekoga od vaše obitelji.

]3. Isključite opciju lokacijskih usluga. Možete vi misliti što želite, ali ne moraju svi iz minute u minutu znati gdje se nalazite svakog dana

 

femalefirst.co.uk

 

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *