Zašto žene varaju? Ovdje je nekoliko dobrih razloga

1 (124)Broj ženskih preljuba vrtglavo raste, a sudeći prema svemu, glavni krivci za to su muškarci.
Poznato je da pripadnice ljepšeg pola krasi veća emotivnost nego kod frajera, pa samim time, u preljubu više idu srcem nego glavom. Ukoliko se pitate šta je to što žene navodi da prevare svog partnera, vrijeme je da saznate odgovor.

Preljuba se kod žena nikada ne dešava bez dobrog razloga, pa ukoliko sumnjate da vas žena vara, mora da ste negdje dobro zabrljali.

Posesivan partner
Ako je žena u vezi sa posesivnim partnerom koji joj brani društvo prijatelja ili tajno provjerava SMS poruke, ona će se kad pobuniti i potražiti partnera uz kojeg će moći slobodno da živi svoje snove.

Manjak komunikacije
Žena koja ne uživa u komunikaciji sa partnerom osjeća se nesrećno i nezadovoljno. Kvalitetna komunikacija je ključna. Ne radi se o razgovoru o poslu i finansijskim problemima, nego o prilici za razmjenjivanje intimnih stvari, životnih planova, želja, strahova i osjećanja.

Usamljenost
Sve veze zavise od privrženosti i zajedništva među partnerima, a do problema dolazi kada oni prestanu da žele iste stvari i počnu da žive odvojene živote. U ovakvim situacijama žene sve više vremena provode u društvu prijateljica i često se nađu u naručju drugog muškarca.

Emotivna neispunjenost
Žene su emotivna bića. Nije bitan samo seks, već je potrebna mentalna i duhovna povezanost. One žele da sve dijelite sa njima. Imali ste loš dan na poslu? Recite joj to.

Osveta
Prevarena žena je najopasnija žena! Između ostalog, jer će pokušati da se osveti. U želji da se partner osjeća jednako loše, u stanju je da ga prevari i to mu jasno da do znanja. Prevara je osveta, ali čemu služi ako su na kraju oba partnera povrijeđena?
Izvor: TELEGRAF.RS/ORDINACIJA

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *