Neočekivana ljubav

Emili Hanter je sedela ispred ogledala u svojoj maloj sobi. Kačila je poslednju ukosnicu, jedva uspevajući da savlada svoju bujnu kosu boje lešnika. Nervoza koju je osećala od ranog jutra pojačavala se svakog časa. Imala je loš predosećaj u vezi predstojeće večeri. Pokušala je da se osmehne sebi u ogledalu, ali se taj pokušaj završio bolno-ironičnom grimasom. Bila je napeta i imala loš predosećaj.

Njen život je u proteklih dve godine ličio na ružan san. Prvo je ostala bez majke, a ubrzo i bez oca. Kao mlada devojka od sedamnaest godina nije mogla ostati sama u porodičnom zamku. Brigu, o njoj je preuzela majčina sestra Luiza Grej. Za tetku je smrt njenih roditelja označavala početak životnog uspeha. Ona je bila mlađa sestra Helen Vud. Kako je Helen bila lepotica Luiz je smatrala da je ostala u njenoj senci.

Smatrala je i da je starija sestra dobila sve najbolje i zbog toga ju je mrzela. Priliku za osvetu je dobila sticanjem starateljstva nad Heleninom ćerkom i njenim imanjem, lako je Emili po rođenju postala ledi, jer je bila ćerka grofa Tomasa Hantera, tetka je tretirala kao najobičniju sluškinju. Kako nije imala svoju decu materinski osećaj joj je bio potpuno stran. Isprva je mislila da će joj nauditi i pokušati da je se reši, da bi se dokopala bogatstva. Posle nekoliko razgovora tetke i teče, koje je načula, zaključila je da im to ipak nije bio plan. Njen otac je bio ugledan i nekoliko njegovih dobrih prijatelja, grofova, je pažljivo pratilo njenu sudbinu. To je za njih bio preveliki rizik.

2 0 komentara

  1. Miss 12. Marta 2013.
  2. Draga 28. Septembra 2016.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *