Neodlučna nevesta

Nedelju dana pred Anin povratak iz Pariza u kući Piketovih vladala je teška i napeta atmosfera. Naime, pre godinu dana Džimu Piketu se želja njegove kćerke da na godinu dana ot¬putuje u Francusku i upotpuni svoje obrazovanje, činila sasvim razumlji¬vom. Toga leta Ana je sa najboljim ocenama završila studije francuske književnosti na Harvardu i on je, po¬nosan na njen uspeh, velikodušno finansirao takav „poduhvat". Gospođa Piket je po majci bila Francuskinja i mada ona sama za tu zemlju nije osećala nikakvu vezanost, radovala se što je njena kćerka poželela da bliže upozna domovinu svoje bake. Jednom rečju. Piket ovi su mislili da će se Ana posle godinu dana vratiti svojoj kući u Kalifomiju i uopšte im nije padalo na um da će njihova jedinica poželeti da ostane u Parizu.
U stvari, Ana je trebalo da doputu¬je krajem juna i već je imala rezer- visanu avionsku kartu. No, otprilike nedelju dana pre toga ona je u tele¬fonskim razgovorima sasvim neočekivano počela da im govori o svojoj želji da ostane i o mogućnostima da dobije posao u Francuskoj.
- Dolazim kući. naravno, i leto ću provesti sa vama - rekla je. - Ali, ozbiljno razmišljam o tome da se već na jesen vratim ovamo...
Džima i Lolu Piket obuzela je pani¬ka. Previše dobro su poznavali svoju kćerku da bi njene reći uzeli olako. Ana je bila energična i veoma zrela za svojih dvadeset i pet godina. Uvek je tačno znala šta hoće. a to što hoće po pravilu je i ostvarivala. Odlikovala se stabilnošću, smirenošću i u sve¬mu što je u životu radila pokazivala je neobičnu upornost. Njeni roditelji su zbog toga bili zadovoljni, ne slu¬teći da bi upravo te osobine njihove kćerke jednoga dana mogle bili opa¬sna prepreka u ostvarenju već dugo pripremanih planova. Jer, Anina na- mera da ostane da živi u Francuskoj remetila je sve ono sa čim su oni već godinama računali.
„Možda se tamo zaljubila u nekoga i zbog toga želi da ostane....", uzdi¬sao je Džim Piket zloslutno."Ako je tako, ja ću doživeti srčani udar, Lola! Osećam se kao dželat! Dželat svoje rođene kćerke...”


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»

neodlucna_nevesta

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *