Osvojih te konačno

Mada je Flora izgledom plenila mnogo veću pažnju nego njena sestra, koja je bila prosečno lepa, ona nikada nije krila činjenicu da joj je novac na prvom mestu. Angelo bi uradio sve samo da Mariška ne padne pod tetkin uticaj i zaštitu. Mariška će sigurno steći dobre karakterne osobine, a kad poslane punoletna, biće i veoma bogata mlada žena. Kada Angelo sve preuzme u svoje ruke, Mariška će odrastati u drugačijim okolnostima nego što bi to bio slučaj da je ostala sa svojini neodgovornim roditeljima. Stisnuo je usne. Pošto lekari nisu uspeli da spasu život njegovog brata po usvojenju, Angelo je smatrao da je najlogičnije i najbolje da on učini sve što je u njegovoj moći za malu Marišku. Lekarka se nakašljala da pročisti grlo. Angelo van Kal dobio je privremeno starateljstvo nad malom Mariškom, ali...

- Planirate li da se oženite? - radoznalo je upitala. Istog momenta sevbuo je na lekar ku pogled plavih očiju, na šta se ona zbunila. Angelo u principu nikada nije voleo da ga neko pita o njegovim planovima i životu. Ali mu je palo na pamet da je njeno pitanje možda dobronamerno, jer je čuo da bračni parovi lakše dobijaju starateljstvo nad decom nego samci.

- Sad upravo o tome razmišljam, a razlog je ova divna devojčica, koja bi tako dobila znatno bolju negu. U lekarkinom pogledu videlo se i razumevanje i odobravanje.
Smartala je da je Angelo pouzdan čovek, ali možda ne baš preterano emotivan. Sve u svemu, lekarka je bila uverena u to da Angelo zadovoljava uslove kao staratelj i da će mala Mariška odrastati u normalnom okruženju. Ukočenih ramena, Flora je sela u taksi koji ju je čekao. Zurila je na aerodrom jer je trebalo da poleti za Amsterdam. Sa svojih metar i sedamdeset sedam Flora je bila dugonoga lepotica, akladno građena, čudesno lepog držanja. Međutim, Flora nije sebe videla u tom svetlu, jer je odmalena bila obeležena atributima visoka, mršava ili - tanka kao motka.

Njena gusta crvena kosa padala joj je po ramenima kad bi je raspustila. Često ju je vezivala u konjski rep, ali u svakom slučaju njena kosa plenila je pažnju. Svetlozelene oči na licu besprekarnog tena umnogome su doprinosile njenom pri vlačnom izgledu. Jednostavno rečeno - Bog na njoj nije štedeo. Namrštila se pomislivši na činjenicu da Angelo van Kal sam plati troškove leta i sahrane. On je za nju čudovište, grozila se svake pomišli.na njega. Njegova reč bila je zakon, cela porodica klanjala se na pomen njegovog imena. Flora je još uvek teško prihvatala da joj neko da je direktive šta treba da,uradi ili propusti. A tome bi morala da se povinuje kao zaposleni radnik. Pre svega da obuzda temperament u odnosu na preterano probirljive goste u svom malom pansionu. Gosti bi uvek morali da budu u pravu, a na aroganciju treba potpuno da zaboravi. Ipak, sad mora da misli na Angela i zato je u njoj sve kipelo. On čak nije mislio da treba da je informiše o sestrinoj smrti! Tipično za njega! Time je želeo da je drži na distanci, da bi sprečio bilo kakvu njenu vezu sa svojom porodicom. Ipak, kad bi bila iskrena - a Flora je uvek bila iskrena prema sebi - njena averzija prema Angelu van Kalu zasnivala se pre svega na njihovom prvom susretu, a tada je on okrenuo glavu od nje, kao da je ona glupa tinejdžerka. Bilo je to pre godinu i po dana, a obrazi joj i sad gore kad pomisli na taj omalovažavajući gest.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


osvojih_te_konacno

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *