Ovo ne biste trebali raditi neposredno nakon raskida

Sasvim je normalno da vas sve podsjeća na staru ljubav, ali ako ga kontaktirate svaki put kad ga se se sjetite, to već postaje ospesija i spada u "sferu ludila". Isto tako, nije dobra ideja da svoje emocionalne oscilacije dijelite na Facebooku i drugim društvenim mrežama.

Raskid veze nije lak, ali biste se trebali držati nekih pravila i izbjegavati odredjeno ponašanje, bez obzira na potrebu koju osjećate za takvim ponašanjem.

Okrećete njegov / njen broj svaki put kad je / ga se sjetite

Zaista nije ništa neobično ako vam vaša bivša / bivši padne na pamet svakih 5 minuta, ne brinite zbog toga. Tu svu sve te stvari oko vas što vas podjećaju na bivšu ljubav: njena pjesma, komad njene odjeće, emisija na televiziji koju ste obožavali da zajedno gledate. Umjesto da je / ga zovete svaki put kad ga se sjetite, pronadjite sadržaje koji će zaokupiti vašu pažnju i pričinjavati vam zadovoljstvo. Život se, usprkos svemu, nastavlja!

Dijelite svoje emocionalne bure na Facebooku i mrežama

Da li ste pisali statuse pune aluzija na vašu bivšu ljubav, kamuflirali ih ga / je u njima zapravo pljuvali? Naši prijatelji znaju, ipak, na koga se sve to odnosi kada vi napišete nešto u stilu "neki ljudi će zauvijek ostati kreteni" ili " sve se dogadja s razlogom". Koju poruku šaljete sa ovim statusima? Poruku da ste osoba koja nije uspjela da nadje način kako da nastavi sa svojim životom. Zapamtite da Facebook nije lični dnevnik, nego javna oglasna ploča!

 

Mijenjate izgled

Vrlo je razumljivo ako nakon raskida dobijete poriv da promijenite nešto na svom tijelu. Pa, zaboga, vi ste, upravo, ostavljeni, a to znači da nešto nije u redu s vama! To, naravno, nije tačno. I stoga, prvo pričekajte da vas prodje emocionalni uragan prije nego što promijenite frizuru, uradite tetovažu ili pearcing i sl.

Želite ostati prijatelji

Ovo nije opcija za svježe raskinute veze. Zašto? Prijatelji se druže, pričaju o svom životu, vezama i sl. Zamislite da sjedite sa bivšim / bivšom na kafi i slušate priče o njegovoj /njenoj novoj vezi? Naravno da vam to neće biti prijatno, zbog toga prijateljstvo otpada.

Ulazite u novu vezu

Ok, možda mislite da će nova veza da pomogne da zaboravite staru, tako vam svi govore. Ali da li ste u stanju da se emocionalno angažujete odmah nakon raskida? Možda je to moguće samo ako upoznate nekoga s kim doživite ljubav na prvi pogled! Biti s nekim, a maštate o bivšem ili bivšoj, nije u redu ni za vas ni za tu osobu.

Izvor: ljubavniromani.net

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *