Pitanja koja sebi morate postaviti pre braka

Pored javnog obećanja na večnu ljubav, raskošne zabave u glamuroznim haljinama i odelima, venčanje predstavlja i poziv na mnoštvo kompromisa, pa se pojavljuju mnoga pitanja na koja bi bilo dobro da znate odgovor pre braka.

1. Šta mislite o proširenju porodice?

Na početku braka možete biti fokusirani na svoju karijeru, te odložiti proširenje porodice. Ipak, možda vaš muž želi bebu što pre? Evo dobronamernog saveta: rešite tu zagonetku pre stupanja u brak.

2. Kakva su religijska verovanja i tradicije vaših porodica?

Običaji i način života igraju važnu ulogu u bračnom životu, naročito ako ste u bliskim odnosima sa članovima porodice. Slična verovanja, tradicija i običaji spasiće vas poteškoća u braku, a sasvim drugačiji sled priče nastaće ukoliko se vaše porodice stalno sukobljavaju.

3. Šta je vaš prioritet – partner ili posao?

Mnogi ljudi su radoholičari i prednost daju poslu, pa bi bilo lepo da znate da li ćete prednost dati poslu kao pojedinci ili ćete se oboje žrtvovati zarad odnosa.

4. Koje su vaše fantazije o seksu?

Seks je jedan od najbitnijih bračnih činilaca, a često je dolazilo i do razvoda parova koji nisu bili seksualno kompatibilni. Saznajte više o seksualnoj mašti jedno drugog i vašim očekivanjima u spavaćoj sobi.

5. Šta je sa vašim finansijama?

Finansijska odgovornost je jedna od najbitnijih stvari u braku, a naročito nakon što dobijete decu. Zbog toga je bolje da budete svesni bankarskog bilansa pre bračnog vezivanja.

Na mnoga pitanja se ne može verbalno odgovoriti ali na ova pokušajte da odgovorite pre braka, kako biste spasili sebe i svog partnera nepotrebnih rasprava i stresova.
Izvor: Telegraf.rs

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *