Pod vulkanom

Oči poput crnog oniksa. Blistava, glatka, ravna kosa. Vitka figura.
Skaut Ritland je u sebi nabrajao prve utiske o ženi koju je ugledao na drugoj strani balske dvorane. Bila je očaravajuća, isticala se u sali prepunoj svečano obučenih gostiju iz visokog društva.
Gomila zvanica u frakovima i dugačkim haljinama milela je ogromnim prostorom koji ih je upijao, opijala se hvalospevima sopstvenom uspehu i punčem od tropskog voća koji bi čak i one najtolerantmje na alkohol naterao da se oslobode uzdržavanja i nagi zaphvaju talasima Pacifika.
Skaut nije toliko mnogo popio, ali je i on osećao prijatno uzbuđenje. Buka u glavi podsećala ga je na noćni zov ptica iz džungle koja je okruživala pripitomljenu pejzažnu arhitekturu Koralnog grebena, spektakularnog hotelskog kompleksa čije su svečano otvaranje te večeri proslavljali.
Moćni punč ga je opuštao, oslobađao moralnih stega i nagrizao snagu ideala o rodnoj ravnopravnosti koje je sebi nametnuo. Očiju zamagljenih nestrpljenjem i neuobičajenom samouverenošću, Skaut je zurio u ženu u uskoj beloj haljini. Odmeravao ju je kao seksualni objekat bez ijedne trunke kajanja.
Ostrvo Periš je često tako uticalo na ljude. Ne veće od tačkice u nizu sličnih u Južnom Pacifiku, prirodom, mirisima i atmosferom maglilo je razum i dražilo čula. Cveće opojnih aroma, banijan1 drveće i kokosove palme ovde su predstavljali deo uobičajenog pejzaža. Nadobudnost Jenkija se, međutim, nije dobro uklapala.
Skaut je poklekao pred čarima ostrva svega nekoliko sati ranije. Od trenutka kada je doputovao pre više meseci, posmatrao je svet oko sebe kroz zidove hotela od svetloružičastog mermera. Izgradnja mu je oduzimala vreme. energiju i mentalnu snagu, te nije imao priliku da uživa u netaknutoj ostrvskoj prirodi i njegovim starosedeocima.
A sada se usredsredio na samo jednu ostrvljanku - na ženu u belom. Prokletstvo, zaista izgleda fantastično. Rezervisana Pomalo nadmena Primetila je njegov pogled i uzvratila mu podjednako drsko, hladno ga odmeravajući. Potom gaje potpuno ignorisala. kao da na njemu nije našla bilo šta dovoljno zanimljiva Skauta je to dodatno privuklo. Nije je viđao u hotelskom kompleksu tokom izgradnje; dakle, nije bila među zaposlenima. Da li je možda supruga nekoga od njih?


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


podvulkanom

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *