Pozitivne strane raskida

Iako vreme nakon rakida uglavnom predstavlja teško razdoblje, postoje stvari koje ga ipak mogu olakšati.

Ukoliko nakon raskida nastupi period samoće i preteranog razmišljanja o tome da li ste doneli pravu odluku, da li ste ispravno postupili i da li ste bilo šta mogli da promenite, predlažemo da tu snagu ipak usmerite na razmišljanja o svim onim pozitivnim stvarima koje proizilaze iz prekida veze.

Mislite pozitivno
I pre samog raskida osećamo se puni nezadovoljstva i stresa i nismo sigurni šta zapravo želimo. Kad napokon odlučite da kažete "zbogom", postaćete svesni činjenice da su teški dani iza vas, pa ćete ponovno početi da osećate pozitivnost prema budućnosti.

Vreme za razmišljanje
Nakon raskida nastupa vreme kada ćete često razmišljati o tome šta želite od partnera, ali i o svojim greškama. I iako se vaš odnos završio, to je dobra prilika da razmislite šta očekujete od naredne veze i čemu bi trebalo da se posvetite u budućnosti.

Vreme samo za tebe
Kad smo deo para, često zaboravljamo na sopstvene potrebe. Ponovno soliranje prilika je da iskoristite to vreme samo za sebe i na način na koji želite. Zvuči odlično, zar ne?

Naučene lekcije
Još jedna prednost svakog raskida su lekcije koje ste naučili u toj vezi. Umesto da se opterećujete prošlošću i stvarima koje ste možda mogli da uradite, posvetite se kreiranju budućnosti, ali ovog puta spremni i naoružani loekcijama koje ste naučili. Time ne samo da ćete uraditi nešto dobro za sebe u tom trenutku, već ćete biti spremniji za svoju buduću vezu.

Prijatelji
Sada ćete imati više vremena za svoje prijatelje, što nikada nije loše. Nijedna veza ne može da zameni vreme koje provodite s prijateljima.

Briga o sebi
Nećemo se lagati - svaka žena nakon raskida počne više da pazi na svoj izgled. Češći odlazak u teretanu, nova frizura, šoping... Bilo šta od toga da izaberete, osećaćete se bolje, a vremenom ćet zaboraviti na sve što je bilo ranije.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *