“Ostaćemo prijatelji” – najveća muško-ženska laž

Prijateljstvo posle veze je pre svega jako teško ostvariti i održati, ali pre nego što se upustite u stvaranje nečeg ovako rizičnog, zapitajte se da li to uopšte želite?

Pre svega, krenite od činjenice da ste otkrili nešto jedno o drugom što vas je rastavilo. Ako postoji problem s kojim se niste izborili i dosta drugih stvari koje više ne funkcionišu najbolje između vas, kako zamišljaš da će funkcionisati vaše druženje? Ako još uvek mislite da imate odgovor na pitanje i izgovor da se ipak odlučite na duženje sa bivšim partnerom, pročitajte neke od razloga zašto je to nemoguće.

Jedno od vas je još uvek zaljubljeno

Ako ste u takvoj situaciji, ni pod razno ne pokušavajte da ostanete prijatelje, a pogotovo ne idite na varijantu 'Prijateljstva sa povlasticama', u kojoj ćete povremeno i spavati zajedno. Za jedno od vas to će možda biti samo to, ali vrlo je opasno i neko bi mogao biti povređen. Stoga prihvatite da nije moguće da vam prijatelj bude neko od koga želite i nešto više, a ova taktika nije baš najbolji način da se to nadoknadi.

Posle raskida neophodan vam je dobar prijatelj kome biste isplakali sve svoje muke i vređali bivšeg koji vam je naneo bol, stoga, bivši ne može biti rame za plakanje.

Nikada nećete biti stvarno bliski

Dobra komunikacija je temelj ljubavi i veze. Mora postojati seks i strast, ali sve to mora biti u kombinaciji sa dobrom komunikacijom i bliskošću… Imali ste fantastičan seks, ali je razgovor uvek bio malo problematičan? Ako niste bili prijatelji u vezi, onda to sigurno nećete postati ni sada kada je sve gotovo. Razlog – seksa više nema, a i razgovora će najverovatnije biti sve manje.

Ti si ga prevarila

U tom slučaju, tvoj bivši partner verovatno neće hteti da zadrži bilo kakav kontakt sa tobom, a ako i bude, biće to samo površan pozdrav kada se sretnete… I to sa pravom. Međutim, ti i dalje želiš da ostanete prijatelji, čak i ako si mu „nabila rogove“, prevarila ga i izdala? Vreme ja da shvatiš da je to jednostavno nemoguće. Jedina stvar koja ti u ovom slučaju ostaje je da se povučeš i ne nanosiš mu još više bola.

On je varao

Jedna od osnovnih stvari u svakom prijateljstvu je poverenje. Ali kako možeš ponovo da mu veruješ posle svega? Šta ako opet budeš izigrana? Kako će tvoji prijatelji i poznanici, koji su uvek uz tebe kada ti je teško, gledati na vaše druženje? Jesi li stvarno sigurna da će i sledeći put, ako se nešto dogodi sa njim, oni opet biti na tvojoj strani?

Raskidanje i mirenje do beskraja i opet nazad

Ima li kraja ovome? Koliko još puta treba da budete zajedno dok konačno ne shvatiš da vam jednostavno ne ide. Ako ste već raskidali i svađali se - postoji velika šansa da će vam se to desiti opet. Budi iskrena prema sebi ako ponovo pomisliš na mirenje... koliko prilika si mu već pružila do sada?

I dalje želiš da spavaš sa njim

Još uvek imaš emocije prema njemu, a svaki put kad razmišljaš o tome, želiš da odeš pred njegova vrata, skineš sve sa sebe čim uđeš u stan i prepustiš se užitku. Međutim, ako mu se stalno vraćaš, to će smanjiti mogućnost da ideš napred sa svojim životom i upoznaš nekog novog, ko ti možda i više odgovara.

Videla si ga bez odeće

Ovo naravno nije razlog zbog kog se ne biste mogli razumeti i slagati kao prijatelji, ali može iskomplikovati čitavu stvar. Naime, kada smo intimni sa nekim, može biti teško gledati ga kao i sve druge prijatelje.

Imaš novog dečka

Ako ne i pre, vaše 'prijateljstvo' bi sigurno počelo da propada jednom kada nađeš novog partnera. To će se desiti spontano, jer ćete se jednostavno odvojiti, ili može biti odraz tvog poštovanja prema novom partneru, ili čak njegove jasno izražene želje da prestanete da se družite sa bivšim - želje koju bi trebalo uzeti u obzir.

Izvor: Top-shop.rs

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *