Prvi znaci ste predugo sami

Posle bolnih raskida većina žena se zariče kako nikada više neće da se zaljubi, a kamoli da uđe u novu vezu. Međutim, kod nekih te pauze traju prilično dugo, zbog čega vremenom polako gube potrebu za partnerom.

 U takvim situacijama razgovor sa prijateljicom može da pomogne, mada je uvek bolje da prvo popričate sami sa sobom, tvrde norveški psiholozi.

Ukoliko često izjavljujete da veze nisu za vas, verovatno još uvek niste preboleli bivšeg partnera ili rešili neke probleme koje ste imali s njim. Tada će vam dobro doći razgovor sa psihoterapeutom, jer je nekad lakše otvoriti se nepoznatom stručnjaku, nego bliskoj osobi. Iako nas vole, naši najbliži često ne znaju kako da nam pomognu.

Ako često mislite na bivšeg partnera, pratite ga preko društvenih mreža i razmišljate o tome da biste ipak mogli da nastavite tamo gde ste stali, to je siguran znak da ste predugo sami. Ali nije dobro ni da srljate iz veze u vezu.

Budite oprezni ako primetite da su vam kriterijumi po pitanju partnera pali na niske grane. To može biti znak poljuljanog samopouzdanja i samopoštovanja zbog čega ćete poželeti da budete sa bilo kim, da ne biste bili sami. A tako svakako nećete rešiti problem, upozoravaju psiholozi i savetuju da sebi za početak priznate da ste usamljeni.

Izvor: Novosti.rs  Foto: Bhumika Bhatia / Flickr.com

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *