Zašto muškarci ostavljaju žene koje vole?

Veza iz snova sa muškarcem koji vas obožava može odjednom da pukne iako je savršena i ima obostrane ljubavi. Ovakav „udarac“ možete doživjeti samo nekoliko dana nakon što ste bili bliski i intimni, pa onda možete ostati zatečeni i zbunjeni pitanjem "šta se desilo odjednom"?

Evo nekoliko smjernica na koje treba da obratite pažnju iako ste u stabilnoj i srećnoj vezi.

Previše emocija

Veza može prouzrokovati vrlo intezivne emocije, koje je nemoguće kontrolisati. Muškarci nemaju previše emotivnih vještina sa kojima bi se suočili u takvim situacijama, pa počinju polako da se udaljavaju čim osjećanja postanu intezivna.

Zreo muškarac treba da pruži podršku i stabilnost u vezi, ali se ipak desi da ne može da se nosi sa činjenicom da je „emotivno prepravljen“. Zato, naučite da komunicirate o osetljivim temama bez da imate potrebu da svog partnera preplavite emocijama.

Misli da pokušavate da ga promenite

Žene u vezi postaju frustirane ukoliko ne dobiju ono što žele, a to se uglavnom svodi na pažnju, ljubav i razmijevanje. Tada nastaju rečenice tipa „trebalo bi da uradiš...“, „mogao bi“ i slično.

Muškarci to uglavnom pogrešno shvate, pa imaju osećaj da ih optužujete za nešto ili želite da ga promijenite. Ako to osjeti, nikada se neće otvoriti i saslušati ono šta imate da mu kažete. Povući će se u sebe.

Strahuje da će izgubiti slobodu

Ukoliko provodite vrijeme stalno, to može u jednom momentu da naruši odnos. Zato ga ne treba gušiti. Neka emocionalni odnos bude pozitivan tako da partner bude svjestan onoga što dobija sa vama i uz vas, umjesto da misli da uz vas gubi slobodu.

Trudite se da komunicirate sa partnerom i da imate takv odnos da on shvati da je srećan što vas ima i koliko ispunjen može da bude. Hvalite ga i cijenite, i iznenadiće se sa koliko ljubavi i zahvalnosti može da vam uzvrati istom mjerom.
autor: JS
izvor: Citaj.ba

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *