Sela Bration – Miljenici sudbine

Svečana dvorana hotela „Hilton" bila je ispunjena najuglednijim zvanicama iz Los Andjelesa, pozvanih da prisustvuju aukciji čiji je prihod namenjen u dobrotvorne svrhe kao pomoć kalifornijskim beskućnicima. Ugledni poslovni ljudi ĉesto i rado su se odazivali aukcijama, na kojima su prodavani retki i skupoceni umetnički predmeti, obiĉno dostupni samo kupcima dubokog džepa.
Predmeti bi bili izlagani na improvizovanoj bini, organizator prodaje bi najavio njihovu poĉetnu cenu, a onda bi potencijalni kupci, principom licitacije, dolazili do ţeljenih predmeta.
MeĊutim, tog prvog avgustovskog dana u hotelu „Hilton, na prodaju su bili izloţeni upravo oni, koji su do juĉe sedeli sa suprotne strane bine: ugledni i poslovni muškarci! Oni su bili spremni da prodaju svoje vreme zainteresovanim damama!

Akciji su se dobrovoljno prijavili biznismeni, javne ličnosti, glumci i pevaĉi, kao i lokalni politiĉari voljni da uĉešćem napune fond za pomoć kalifomijskim beskućnicima.
Njih su mogle da biraju podjednako ugledne i iznad svega bogate dame, spremne da potroše veliki novac, kako bi provele par sati u drušvu atraktivnih sugraĊana. Te dame su se sada, maksimalno doterane, tiskale ispred bine sa nadom da će imati dovoljno novca za iznajmljivanje svojih ljubimaca i favorita. Njihova starosna struktura je bila raznolika, ali je to bio sluĉaj i sa muškarcima, koje su želele da iznajme. Na bini su stajali sasvim mladi, razuzdani rokeri, kao i prosedi, moćni političari.
Akcija je izazvala veliko interesovanje elitnog gradskog društva,zbog svoje atraktivnosti i zabavnog karaktera. U sveĉanoj dvorani hotela „Hilton" bilo je prisutno oko hiljadu zvanica, a bar pet stotina žena se prijavilo za učešće na licitaciji. Sve su bile uzbudjene pred početak aukcije, i, sve su bile spremne na visok trošak. Ipak,
većina njih je znala kako će morati da se vrati kući bez omiljenog ljubimca, s obzirom daje u ponudi bilo tek trideset muškaraca. Na uspešnu kupovinu su mogle da raĉunaju samo one najbogatije pripadnice lepšeg pola.
Sa strane, za okolnim stolovima, seĊeli su muţevi i pratioci tih dama, bez ijednog znaka negodovanja na licima. Oni su bili svesni bezazlenosti čitavog poduhvata, organizovanog iskljuĉivo iz humanitarnih pobuda. Zbog toga su lako podnosili ĉinjenicu da im se devojke i supruge spremaju da iznajme drugog muškarca. Uostalom, većina parova je i planirala da zajedniĉki provede veče sa nekom od poznatih liĉnosti, u razgovoru, večeri ili porodičnom fotografisanju.
U trenutku kada je voditelj programa uzeo mikrofon u ruke i stao ispred raspoloţenih kandidata, spremnih za iznajmljivanje, sveĉanom salom se prolomio urnebesni aplauz. Nekoliko mladjih dama iz publike je ĉak i muški zviznulo, što je izazvalo smeh svih prisutnih.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *