Slatki gnjev

Kad se Kari prije dvije godine udala za Thomasa Wynnea, Pinkie se bojao da će je izgubiti. No ona ga je uvjeravala da želi nastaviti s radom.
- Thomas se slaže. Sve dok ne odlučimo imati djecu, želi da radim što god hoću. A ja želim i dalje raditi za tebe.
- Tu bi moglo doći do sukoba interesa, Kari - rekao je Pinkie. - Kako možeš objektivno pokrivati Gradsku vijećnicu ako je tvoj muž jedan od vijećnika?
- Već sam razmišljala o tome. Premda mi je žao napustiti to područje, mislim da je jedino to ispravno. - Dakle, na čemu smo onda?

- Imam ideju o zabavnom segmentu u vijestima. Njegove su se bijele obrve uzdigle, a zatim se zamišljeno skupile. - Malo ćemo razmisliti o tome.

Pinkie je imao povjerenja u njezinu prosudbu i sposobnost da će uspješno provesti svoju zamisao. Kritike Kari Stewart postale su vrhunac svake emisije vijesti. Bila je duhovita i pronicava, ali bez zajedljivosti ili zlobe. Gledatelji su je obožavali. Sad je Kari pošla u prostoriju uredništva i zatvorila vrata za sobom. Sjela je i u svojoj prevelikoj torbi potražila videokasetu. Odgurnuvši masu nepokorne plave kose s obraza, ubacila je kasetu u kompjutoriziranu konzolu za uređivanje i počela promatrati intervju što ga je obavila prije nepunih sat vremena.

Podigla je telefonsku slušalicu i nazvala interni broj. - Sam, zdravo. Kari je. Možeš li u uredništvo donijeti onu kasetu što si je snimio sinoć na kazališnoj probi, molim te? Hvala.

Nekoliko trenutaka kasnije iza nje su se otvorila vrata i ona reče: - Samo je tu ostavi, Sam. Hvala. Iskoristit ću to za dopunu. Samo da dovršim ovo. Vješto je pritiskala tipke dok je promatrala dva monitora, jedan na kojemu se vidjela izvorna snimka, i drugi s uređenom verzijom što ju je elektronički slagala. Bila je tako zaokupljena poslom te nije opazila da se vrata nisu zatvorila.

- Kari.

Naglo se okrenula kad je začula Pinkiejev glas i neobičan ton u njemu. Vidjela ga je u svakojakim raspoloženjima, od ushićenja kad bi sve svoje suparnike pretekli u nekoj priči, do pijane melankolije izazvane nepovoljnim izvještajem o gledanosti. Nikada ga nije vidjela ovakvog: pokunjenog, nesretnog, jadnog, i povrh svega, blijedog.

Napola je ustala sa stolice. - Pinkie? Što je bilo?

Spustio joj je ruku na rame i nježno je vratio na stolicu.

- Prije nekoliko minuta preko policijskog radija stigao je izvještaj o nesreći.

- I? - Hladna šaka strepnje počela joj je stiskati srce. - Kakvoj nesreći?

Prešao je rukom preko glave, a zatim prste povukao niz lice, iskrivljujući njegove crte.

- Vozilo i pješak. Samo nekoliko blokova odavde, u samom centru. Poslao sam onamo snimatelja. Upravo se javio.

Sada je ipak ustala, boreći se protiv njegovih ruku koje su je pokušavale zaustaviti. - Thomas? Nešto se dogodilo Thomasu? - Nitko drugi nije postojao u njezinu životu. Pinkie se ne bi ovako ponašao da nije riječ o Thomasu.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


slatkignjev

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *