Slike ljubavi – Džeki Blek

Rejčel je iskreno strahovala da će joj se glava raspući. Zaglušujuća muzika vršila je pravi napad na uši. Vodeći računa da ne privuče pažnju na sebe, protrljala je slepoočnice i iskosa pogledala u svog pratioca, zagledanog u zbijene parove na malom podijumu za igru. Ne uzdrža se da Ijutitim krivljenjem usana da oduške svom nezadovoljstvu. Njen pratilac — naslepo nametnuti pratilac, to naglasi u sebi — nije umeo da igra, zbog čega je i njoj bilo suđeno da presedi čitavo veće. Šteta. Ne, nije ginula od želje da igra s njim, ili sa bilo kime drugim, ali prijalo bi prepustiti se ritmu muzike, umesto što je bila . prinuđena da ukočeno zuri ispred sebe i trpi da joj pištanje i grmljavina probijaju bubne opne.

Muzika najzad zamuče. Rejčel sa olakšanjem ulovi pogledom brata Džeremija i njegovu ženu Kler, koji su se, zadihani i radosnih lica, vraćali za sto.

— Evo ih, idu — saopšti Viljem nepotrebno, pokazujući tonom svog inače prilično bezbojnog glasa da je i njemu uveliko laknulo na duši. Nije uspeo da sakrije kolike se neprijatno osećao nasamo sa Rejčel. Nju pogodi saznanje da svojim prisustvom nije oduševila Viljema, ali krivicu za neuspeo izlazak pravično prebaci na sebe.

Nimalo se nije postarala da ga oslobodi stidljivosti. što bi joj svakako pošlo za rukom da je primenila svoj urođeni šarm i poklonila mu makar malo pažnje. Ponekad ni lepota, kojom je Rejčel zaista mogla da se podiči, nije sama po sebi dovoljna. Ali od pre šest meseci, kada je izgubila muža Fila, zapala je u učmalost iz koje nikako nije mogla da se trgne. Ništa je nije naročito zanimalo, a muškarci ponajmanje.Čitanje omogućeno članovima

REGISTRUJTE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *