Spremna za novi početak

Cathy Alter u trideset sedmoj godini još uvijek kroči stazom popločenom lošim odlukama, nezdravom hranom, neplaćenim računima i prevelikim brojem neprikladnih muškaraca. Jedan propali brak već je iza nje, pa Cathyna lista želja nije predugačka, mogla bi se zapravo svesti na samo nekoliko natuknica: pristojni partner, ljepši stan, hrana s više proteina i manje ugljikohidrata. Kad shvati da bi svaka njezina želja mogla biti naslov u nekom od ženskih časopisa, Cathy će se upustiti u ludi jednogodišnji eksperiment.

S naslovnih stranica doslovce vrište sva rješenja i savjeti koje treba, pa ne bi trebalo biti teško život dovesti u red. Treba ga samo prepustiti u ruke spretnih urednica časopisa. Bespogovorno slijedeći njihove savjete, Cathy će u godinu dana izaći iz minusa, zatražiti povišicu, organizirati savršenu večernju zabavu i pronaći bolji stan. Mišiće koji će se početi nazirati ne treba ni spominjati.

Jedinstveni glas Cathy Alter, novinarke koja između ostalih piše za The Washington Post, i njezina tako univerzalna tematika, svidjet će se svima koji se pitaju mogu li doista promijeniti život i otkriti im da to nije tako nemoguće kako se možda čini.

Odlomak:

Zvuk je bio zaglušujući. Golemi naslovi, golemi uskličnici, Heidi Klum na sve strane, s golemim očima i grudima, sve uvećano. A tek seks. Seks je bio svugdje. Jednostavne seksi frizure. 803 seksi izgleda. Vaš najbolji seks u dvadesetima, tridesetima, četrdesetima. Izgledajte fantastično: Plan za otkrivanje vaših seksi mišića.

Tri reda prekrasnih lica složenih na stalcima gledalo me svisoka, poput zbora genski savršenih modela. S moje obje strane kongregacija izmanikiranih djevojaka, kose svezane u konjski rep, posegla je za svojim Klumicama, otvarajući ih poput molitvenika. Ne znam koliko sam dugo ostala stajati ispred ovih stalaka sa ženskim časopisima nepokretna i hipnotizirana, u pretjerano osvijetljenoj knjižari, slušajući ritmični zvuk okretanja stranica. Ovaj je osjećaj jednak onome u bilo kojem kasinu u Las Vegasu, u prostoriji bez prozora i satova gdje biste ajnc mogli igrati ili deset minuta, ili deset sati.

Što sam ja ovdje radila? No još je važnije pitanje, kako sam uopće završila ovdje? Za početak, bila sam nedavno razvedena tridesetsedmogodišnjakinja koja je preko dana pisala bolno suhoparne prodajne i marketinške materijale za izdavačku kuću u našem glavnom gradu koja se bavila izdavanjem naslova pravničke tematike. Radilo se o vrsti prolaznih reklamnih materijala - poput pisama pretplatnicima i nerazumljivih brošura o proizvodima - koje većina ljudi, a pogotovo naši primatelji, kategoriziraju kao bezvrijednu poštu.

Preko dana sam se također ševila s kolegom, u svojem odjeljku, u ambijentu stalnog čavrljanja drugih dvoje kolega, koji su bili udaljeni svega nekoliko centimetara s druge strane zajedničkih visokih zidova. U doslovnom klinču od devet do pet. Kako smo to uspjeli održati tajnom, nije mi bilo jasno (iskreno, bilo mi je svejedno postoji li oko mojeg odjeljka zaštitni filtar ili su kolege slabijeg sluha); no sve se događalo u tišini zato što je Bruno držao ruku preko mojih usta. Bruno je pak bio beskrajno arogantan umjetnički direktor koji je izvodio gluposti poput grickanja tosta u obliku Argentine, svoje domovine, i potom svojom tvorevinom pokušao impresionirati konobaricu - i sve oko sebe. Kako je bio umišljen, suprotstavljao se bilo kakvim pokušajima da se korigira njegov rad - kao, na primjer, da negdje stavi točku umjesto zareza, ili da promijeni logo tvrtke koji je bio plave, a ne crvene boje - potpunim ignoriranjem bilo čijih pokušaja da ga nadgledaju.

Dave, moj muški prijatelj na poslu, inače homoseksualac, podržavao je moju romansu usred ureda te je bio mišljenja da je Bruno dobar za moj ten. Istovremeno kolega novinar i voajer, slagao se sa mnom da najbolju priču čini samo iznošenje iste, a ništa mu nije bilo draže od mojeg prepričavanja posljednje seanse u odjeljku, s dozom pornografije u kojoj je istinski uživao. U određenom sam smislu uspijevala napaliti dvojicu muškaraca, jednog za drugim.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


spremnazanovipocetak

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *