Šta vam govori njegov Facebook profil?

Uhodite novog ili potencijalnog dečka na Facebook-u? Ne brinite, sve je u redu, verovatno i on to isto radi. Ipak, kako ne bi sate provodili na njegovoj stranici, provjerite nekoliko informacija koje će vam otkriti mnogo više nego što on može i da pretpostavi.

Era društvenih mreža donijela je novi pristup flertu, pa čak i zaljubljivanju. Više nije rijetkost sresti parove koji su se upoznali putem My Space-a ili Facebook-a, zaljubili i zasnovali porodicu. Danas ćemo se baviti pitanjem šta možemo da saznamo o frajeru preko njegove Facebook stranice i na šta treba obratiti pažnju.

Preduslov je da među vama postoje neke simpatije, koje su se rodile i van cyber prostora, jer su lični kontakt, hemija, dopadljivost, nezamenljivi i naravno, daleko iskreniji.

Ko će prvi poslati zahtjev? Desilo se da ste na žurki upoznali super lika, ćaskali sa njim pola sata, ali onda ste morali hitno da krenete, na molbu vaše najbolje drugarice. Niste se ni pozdravili sa dotičnim, ali kako imate zajedničke prijatelje, odmah ste ga pronašli na famoznom Facebook-u. Poslati zahtjev za prijateljstvo ili ne?images (2)

Ukoliko je već dotični izdvojio vrijeme da na određenom događaju proćaska samo sa vama postoje dve opcije: dopadate mu se ili mu je bilo jako dosadno, pa je proveravao ima li prolazak, čisto onako, rekreacije radi. Da čitamo misli još uvijek ne možemo, ali možemo da se raspitamo kod drugih muškaraca šta oni misle o ženskoj inicijativi prilikom slanja friend request-a. Saznali smo da je sasvim u redu ukoliko prve pošaljete zahtjev. Suptilna zainteresovanost je i više nego dobrodošla. Možete poslati poruku da ga obavestite kako ste se dobro proveli, ali ne idite dalje. Sačekajte da on nastavi vašu online romansu.

Kada ste konačno postali ''prijatelji'', vrijeme je da na osnovu profila vaše potencijalne simpatije, dečka ili ljubavnika otkrijete o kakvoj se ličnosti u istinu radi.

Šta vam govori njegova profil slika?

Kako se društvene mreže koriste i u poslovne svrhe, idealna fotografija je ona na kojoj se vaša simpatija ili novi dečko smiješi, ali ne pokazuje trbušnjake, niti pozira za naslovnicu modnog časopisa. Ista pravila važe za oba pola: profil slika treba da bude skromna, pokaže malo sopstvenog stila i odmerenosti. Svako preterivanje, pokazivanje političkih ili religijskih stavova neprimereno je i previše intimno za fotografiju koju može da vidi cijela planeta.

Ako slika vredi hiljadu riječi, koliko vrijedi jedan album?

Albumi sa fotografijama mogu vam dati uvid u njegov društveni život, odnos sa porodicom, interesovanja i još mnogo toga. Ukoliko među fotografijama dominiraju iskrivljene face sa najrazličitijim ženskim primercima, možda je vaš novi frajer/simpatija jedan od onih koji ne mari za kvalitet, već za kvantitet. Daleko su privlačniji momci čiji albumi su ispunjeni fotkama sa putovanja, skijanja ili muzičkih dešavanja, jer time pokazuje da umije da bude zabavan, da uživa u društvu, ali da ne reklamira svoje nezrelo ponašanje.

Obratite pažnju i na količinu slika – previše fotki povlači izvjesnu dozu narcizma, dok premalo može da znači da ne koristi Facebook previše ili da ne želi da sve znaju o njemu. U zavisnosti šta očekujete, iskoristite fotografije kako bi stvorili neki bližu predstavu o tome kuda vaša veza može da vodi, ali ne pravite rezove samo zbog fotografija.

Šta govori njegova lista prijatelja?

Ne kaže se džabe da je sredina zlatna. Neki frajeri imaju par hiljada prijatelja, od toga dve trećine čini ženska populacija, a među njima ima i onih koje izgledaju poput propalih Playboy zečica. Hiljade prijatelja mogu da imaju osobe čiji je posao u vezi sa medijima, ali šta ćemo sa onih million žena?

Zaključak je - ako frajer ima previše prijatelja, može se desiti da pati od kompleksa “voli me”, što i nije odraz zrelosti. Sa druge strane, ukoliko ima tek nekolicinu prijatelja, veoma je moguće da vaš frajer iz snova nije pretjerano društven, ne voli socijalne kontakte, što po procjeni psihologa ima direktne veze sa ličnom higijenom. Vjerovali ili ne, broj prijatelja vam može reći daleko više od samih fotografija.

Šta vam govore njegovi statusi?

Da li je vaš dečko već u vezi i to sa svojom Facebook družinom? Da li obavještava svoje prijatelje o tome gdje je, sa kim, šta je jeo, pio i kada će na spavanje? Ukoliko previše toga dijeli sa drugima, velike su šanse da će i vaša veza biti na udaru, jer momak očigledno ima previše vremena, ali nedovoljno pravih prijatelja sa kojima bi popričao o svakodnevnim dešavanjima. Idealno bi bilo da statuse stavlja jednom, eventualno dva puta dnevno, sa izvesnom dozom humora, kako bi pokazao da sebe ne shvata preozbiljno, a Facebook vidi najprije kao izvor zabave.

Nakon što ste skenirali njegov profil, vratite se u realnost i stvaran život. Prethodno bacite pogled da li imate sličan muzički ukus, da li volite iste filmove, ali ne zaboravite da na internetu svako može da bude šta god poželi. Zato je realnost daleko bolja, a razgovor u četiri oka nezamjenljiv.

Izvor: Kurir

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *