Šta znači “stvoreni jedno za drugo”?

Jedan par je išao trotoarom. Izgledalo je kao da su potpuno zanijeti jedno drugim. Nisu razgovarali, ali samo jedan pogled na njih bio je dovoljan da se vidi ta jaka povezanost medju njima. Kao da su stvoreni jedno za drugo! Šta je karakteristično za takve veze? Koji kvalitet preovladava u toj vrsti odnosa? Da li su to sličnosti koje imaju ili se, prema onoj narodnoj, suprotnosti privlače? Ili je, pak, nešto treće posrijedi? Da li bi se partneri koji imaju potpuno različite navike i shvatanja u svakom aspektu i dalje voljeli jedno drugo ili bi se borili protiv izbora onog drugog? Možemo reći da bi najmanje jedan zajednički izbor bio neophodan da veza opstane.

Ako kažem da je moj partner i ja stvoreni jedno za drugo, onda mislim da je on / ona prava osoba za mene. Nema nijedna druga osoba na svijetu osim njega / nje s kojim bih mogao biti u boljem paru. Najsretniji smo zajedno i naša sreća dolazi iz našeg odnosa.

Da li su izbori jedini važan faktor u našem životu? Da li je dovoljno ako su moje navike ishrane, odijevanja, boja, vremenskih prilika i svega drugoga isti kao partnerovi, jesmo li onda stvoreni jedno za drugo? Da li je to sve što bi jedan odnos trebao biti? Moralo bi biti još nešto. Hajde da vidimo šta.

Ljubav za ono drugo, čežnja za njegovim tijelom, dušom i riječima, i osjećaj dubokog zadovoljstva, sve ovo proizilazi kada smo zajedno sa voljenim bićem. Partneri imaju jednostavno želju da dijele sve, svaku misao i osjećanje. Glavni cilj u životu - činiti partnera srećnim i osjetiti se sudionikom njegove / njene sreće. Kada vidimo majku sa svojim djetetom, nikad ne kažemo da su stvoreni jedno za drugo, ali povezanost medju njima je očigledna i vrlo duboka. Kad bi i parovi mogli da dijele takvu vrstu obvezivanja, onda bi se za njih slobodno moglo reći ono čudesno "stvoreni su jedno za drugo" Autor: ljubavni romani

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *