Strah od ljubavi

Milen Perije se nervozno vrpoljila na stolici. Cele prethodne noći oka nije sklopila. Njen sin Kristof imao je upalu uha i sve vreme je plakao od olova. Iako je bio krupan četvorogodišnjak, tražio je da ga sve vreme drži u naručju i nosi po sobi. Sada su je leđa toliko bolela da je s mukom sedela. Pokušala je da obuzda zevanje, ali uzalud. Gospodin Legran pogledao ju je s neodobravanjem i ona mu je, umesto izvinjenja, uputila osmeh.

Bila je toliko umorna da joj se činilo da se sve vreme bori na tri fronta: u sudnici sa svojim, uskoro bivšim, mužem Žanom Perijeom, koji je želeo da joj oduzme starateljstvo nad Kristofom, u sopstvenom domu pokušavajući da uspešno igra ulogu samohrane majke, i u redakciji, gde se trudila da, po svaku cenu, podigne tiraž političkog mesečnika Etual, čiji je urednik bila. Ali ma kako se trudila, činilo joj se da gubi na svakom polju.

- Potreban nam je profesionalac sa svežom vizijom da nam ukaže na to gde grešimo poslednjih godinu dana i da nam pomogne da osmislimo novu koncepciju svakog časopisa. Nažalost, neke od njih moraćemo da ugasimo, ali nadam se da nijedan novinar ni urednik neće biti otpušten, već samo prebačen u drugu redakciju - Legran je pokušavao entuzijastično da govori, ali bilo je očigledno da je i sam veoma zabrinut u vezi s budućnošću svoje izdavačke kuće.

Njegova zabrinutost prešla je na Milen. Više nego ikad trebao joj je posao isolidna plata, jer ako je želela da pobedi bivšeg supruga na sudu i dobije starateljstvo nad sinom, morala je da dokaže da je materijalno sposobna da brine o Kristofu. Pomislila je kako bi njen bivši likovao ako bi ostala bez posla. Iskoristio bi priliku da joj, po ko zna koji put, maše novcem pred nosom i da se šepuri u svojoj vili na Monparnasu. Glasno je uzdahnula i time je ponovo privukla namršteni pogled gospodina Legrana.

- Mislim da će vam svima laknuti ako vam kažem da sam pronašao čoveka koji će nam pomoći da postavimo Legran Pres na noge. Reč je o sjajnom novinaru, dobitniku svih značajnih nagrada, a uz to mladom i energičnom čoveku, koji će imati i snage i motivacije da se izbori... - Legranove reči prekinula je njegova sekretarica, koja mu je prišla i diskretno prošaputala nešto na uvo. Lice mu se ozarilo.

- Sjajno! Umesto da vam pričam o našem novom direktoru, on je došao da vam se predstavi.

Vrata su se otvorila i u njima se pojavio visok, prosed čovek preplanulog tena, u lanenom odelu boje bele kafe. Klimnuo je glavom umesto pozdrava i pogledom zelenoplavih očiju prešao preko ljudi koji su sedeli za stolom.
- Mislim da ste ga svi prepoznali - rekao je Legran pruživši mu ruku - jer nakon što je njegova TV reportaža o mirovnim trupama u Avganistanu i Iraku nagrađena kao najbolja prošle godine u svetu, na svim naslovnim stranama novina u Francuskoj objavljena je njegova fotografija. Dakle, upoznajte Žerara Gotjea.

Milenine ruke toliko su zadrhtale da se šolja kafe, koju je držala, prosula po stolu. Pocrvenevši, zgrabila je papirne maramice u nameri da popravi štetu.Gospodin Legran je pozvao sekretaricu, koja je vlažnom krpom očistila sto. Milen je osetila da su sve oči u prostoriji uprte u nju.

- Izvinite... - rekla je tiho. Pokušala je da se osmehne kad se susrela pogled Žerara Gotjea, koji je izgledao kao čovek koga njena nespretnost dobro zabavlja.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


strah_od_ljubavi

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *