Tajne noći

- Neću se udati za njega - rekla je mirno. - Po cenu da se dogodi skandal širokih razmera, nikada neću postati njegova žena. Nisi smeo da govoriš u moje ime.
-To se očekuje od mene, zar ne? Vikont je ponudio rešenje kojim si i ti obuhvaćena i morao sam da pristanem za tvoje dobro. Zar nije dovoljno loše to što sam ti proćerdao sav miraz? Sada još treba da ti oduzmem udoban život kakav vodiš od kada znaš za sebe.
- Miraz i udobnost su najmanji problem. Već sam ti toliko puta ponovila da nemam nameru da se udajem. Kako možeš da budeš toliko naivan? Zar ne razumeš da te Mark Halivel, vikont od Gosforda, iskoristio. Poslednjih godinu dana mi se udvara bez prestanka i odbila sam bezbroj njegovih predloga za brak! Na kraju je odlučio da mene zaobiđe i da od tebe pokuša da izvuče ono što želi. Kada bude ponovo došao ovamo, reći ćeš mu da ne prihvataš nikakvu bračnu ponudu. Živećemo u Londonu od mojih sredstava i tačka.
- Merien, budi razumna. Tvoja sredstva su dovoljna za haljine i sve one sitnice što ih kupuješ, a ne za izdržavanje jednog kućanstva.
- Pa, neću kupovati haljine i kućanstvo će nam biti skromno. Žao mi je, deda, ali ako ja planiram da se odreknem luksuza, moraćeš i ti.
- Zar da ostanem i bez titule i bez dostojanstva? Nemoj mi to raditi - zavapio je Čarls. - Znam da prezireš vikonta, ali nisam imao izbora. Obećao je da će nam oboma omogućiti lagodan život. Ionako si rekla da se nećeš udavati, što znači da ti nije osobno stalo do nekog muškarca. Gledaj na ovo kao na brak iz interesa.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *