Tamna strana žudnje

Staloženo je posmatrao nepoznatu damu osluškujući osećanja koja je u njemu budila. Jasna naznaka daška požude. Kada joj se zagledao u oči, ugledao je u njima odbojan izaz. Učinilo mu se kao da zuri kroz njega, kao da ga nema. To kao da u njenom svetu ne igra nikakvu ulogu... Naglo se okrenula okrećući leđa Leonu, a taj pokret probudio je u njemu emociju koju odavno nije osetio. Nekoliko sekundi posmatrao je njenu lepo oblikovanu zadnjicu, a potom se odlučno uputio prema njoj.

Flavija je nabacila ljubazan osmeh na lice pretvarajući se da prati razgovor ljudi oko sebe. Danas zaista nije imala volje da zabavlja očeve goste. U glavi su joj se rojile drugačije misli. Nije želela da bude ovde, u raskošnom stanu svog oca. Osećala je mučninu od tolike pretvornosti. Od nje se očekivalo da glumi razmaženu kćerku uglednog i velikodušnog milijardera, pri čemu su oboje dobro znali da to nema veze sa stvarnošću. U prostorijama su dominirali hrom, staklo i antikna drvenarija, a nedostajali su udobni jastuci, čaršavi ili tepisi. Flavija se osećala kao da joj tu nije bilo mesto.
Želela je da bude kod kuće, u srcu ruralnog Dorseta, daleko u selu, u sivoj džordžijanskoj kući koju je toliko volela. Jednostavno pravougaono pročelje sa velikim prozorima i starim nameštajem koji je stario zajedno s fasadom zgrade. Flavija je volela da šeta po livadama i šumarcima, da vozi bicikl, da odlazi na avanturističke istraživačke ture, ali se uvek živa i zdrava vraćala kući, dragoj baki i dedi koji su joj pružili ljubav posle majčine tragične smrti.

Ali Harford Hol je bio miljama daleko od glamuroznog stana njenog oca. Uzdišući, premeštala se s noge na nogu proklinjući u sebi visoke potpetice dok je otpijala gutljaj mineralne vode. Muškarac naspram nje očito je uticajan preduzetnik koji bi njenom ocu mogao biti od koristi, inače ne bi bio pozvan. Njen gospodin otac delio je ljude na dve kategorije: one koje je mogao da upotrebi i one koji mu nisu bili od koristi. A kao njegova kćerka, Flavija je, nažalost, pripadala obema kategorijama.

Tokom čitavog njenog života ignorisao ju je, a isto se tako odnosio prema njenoj majci. Oženio se njome samo zato što je ostala u drugom stanju. Kako se kasnije ispostavilo, za to su mu Flavijini baka i deda isplatili pristojnu sumu. Tim novcem izgradio je svoju imepriju, a žena i dete zasmetali su mu već posle nekoliko meseci.

Vratio ih je u Dorset i potražio sebi ljubavnicu, raspuštenicu i bogatašicu. Ali čim je investirala u njegov biznis, i ona je otpala sa spiska. Flavijin otac nastavio je da niže ljubavnice po sličnom modelu, samo što je svaka sledeća bila sve mlađa. Ali danas je on zlatna koka svojim partnerkama, pomislila je cinično se osmehujući. Ovaj stan vredeo je više miliona funti, pre svega zbog blizine Ridžents parka.
Adresa na broju 1!
Uz to, njen otac je posedovao mnogo luksuznih nekretnina, između ostalih vilu u Marbelji i na Barbadosu. Flavija nikada tamo nije bila, a to nije ni želela. Nije želela da bude ni na ovoj koktel-zabavi, ali pre tri godine okrenula je novi list. Njenoj obudoveloj baki bila je neophodna operacija kuka, a Flavijin otac bio je jasan:
- Matora će biti operisana u privatnoj bolnici, a novac za to daću ti na kredit. Vratićeš mi ga tako što ćeš se dočekivati moje goste nasmešena i šarmantna kad god te pozovem! Kad budu videli tvoje ponašanje, obrazovanje i odgoj, dobro će se zamisliti koga su to nazivali skorojevićem! Iako bi rado skresala ponešto u lice svom ocu, njena voljena baka bila je pri dnu liste za operaciju, a mučili su je užasni bolovi i jedva se kretala. Uz to je Harford Hol bio poput bureta bez dna i za sve je nedostajalo sredstava.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


tamna_strana_zudnje

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *