U čemu griješe žene u tridesetim godinama života?

Kada žena napuni trideset godina, ako nije u stabilnoj vezi počinje da osjeća pritisak društva. U čemu inače griješe žene u tridesetim pročitajte u nastavku članka.

Iako ste možda jedna od onih žena koja je napredovala na polju karijere i zadovoljna je svojim životom, ipak osjećate pritisak društva zbog toga što niste u stabilnoj vezi. Pritisak društva se javlja zbog toga što se od vas očekuje da već imate stabilan brak, ali i djecu.

Žene griješe u tome što zbog pritiska počinju da i na muškarce sa kojima možda nikada ne bi bile u vezi počinju da gledaju kao na potencijalne muževe. Kriteriji padaju i one postaju sve manje zainteresovane za traženje muškarca kojeg bi stvarno željele da imaju kraj sebe.

Često se dešava da počinju gledati i prijatelje sa kojima su cijeli život kao na potencijalnog muža, ali to što ga znaju toliko dugo i možda znaju kako on reaguje na svaku situaciju i znaju svaku njegovu misao možda ipak nije dobra ideja da budu s njim u braku.

Također, žene griješe i u tome ako su samostalne da ne dopuštaju muškarcima da ih maze i paze u smislu da im plaćaju večere ili vode na putovanja, nego su  one u stanju da same sve finansiraju, jer su finansijski neovisne.

Prema tome, sve što vam društvo natovari na leđa jednostavno pređite preko toga i radite onako kako vi smatrate da je ispravno.

Izvor: Ljepota

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *