Vatra u tamnim očima

Dukas Karelis tridesetčetverogodišnji predsednik imperije Karelis, sedeo je u čelu velikog konferencijskog stola, a ostali učesnici napeto su, u tišini, iščekivali njegovu reakciju.Sve fascikle na stolovima bile su zatvorene osim Lukasove. Prošlo je pet minuta, pa deset...

Neko je ovde, u Londonu, pokušao da ukrade firmin novac, što je loše samo po sebi. Lukasa je ipak najviše iznervirao način na koji je to urađeno. Svaki laik mogao je da otkrije prevaru. Lukas nije zapošljavao nekompetentne ljude, zato je na listi mogućih lopova bilo samo jedno ime.

Roberto, njegov površni i egocentrični polubrat, jedini čovek u ovoj firmi koga su zaposlili mimo konkursa. Kako je Robertu pala na um ideja da ga neće razotkriti? Javna je tajna da se u nepravilnim razmacima sprovode nenajavljene kontrole knjigovodstva, jer se samo tako može upravljati multinacionalnom kompanijom.

Taj arogantni idiot! Zar mu nije bilo dovoljno to što je za nerad dobijao poprilično visoku platu? Otkud mu ideja da može da se posluži tuđim novcem?

- Gde je on? - upitao je Lukas i svi su podigli glave.

- U svojoj kancelariji - rekla je Džudit, Lukasova pomoćnica.

- Obavestili smo ga o ovom sastanku, Lukase - dodala je mlada žena.

Roberto je bezveznjak. Jasno je da zaposleni u firmi takve likove ne vole. Kako da prikrije ovakvo delo kad je toliko ljudi saznalo za to pa sad traže Robertovu glavu?
I da li uopšte želi to da prikrije? Pa ipak, Lukasu bi bilo draže da se sve to ne sazna. Lopov u porodici.

Kipeo je od besa. Zatvorio je fasciklu i ustao. I Džudit je skočila sa stolice.

- Idem...

- Ne - upao joj je Lukas u reč. - Idem ja po njega.

Prisutni su se uznemirili. Da je Lukas bio pribran, primetio bi poglede koje su saradnici međusobno razmenili. Nije obraćao pažnju ni na šta dok je žurio u Robertovu kancelariju.

Da jeste, primetio bi da su se vrata lifta otvorila.Bio je isuviše zauzet time što je proklinjao infarkt koji je njegovog oca pre dve godine koštao života, što mu je na vrat natovarilo zadatak da glumi bebisiterku najnapornijim ljudima u njegovom životu: neurotičnoj Italijanki Aneti i njenom "divnom" sinu Robertu.

Zašto mi se ne skinu s vrata taj umišljeni plejboj i njegova uplašena majka?, prolazilo mu je kroz glavu. Sanjao je o danu kada će se Roberto oženiti svojom naivnom verenicom i započeti novi život u Milanu. To će se desiti, naravno, samo ako uspe da izvuče Roberta iz ove brljotine, a da on i njegova firma ostanu na dobrom glasu. U suprotnom, Roberto će završiti u zatvoru.

Šta će Nadin učiniti ako sazna da se udala za lopova?


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


vatra_u_tamnim_ocima

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *