Vjenčanje u ponoć

Narednik Thorne može u ženi izazvati trnce čak i kad stoji na suprotnoj strani prostorije. Nezgodan talent, barem što se Kate Taylor tiče.

Što je najgore, to se događa bez imalo truda s njegove strane, zaključila je zlovoljno. Sve što treba učiniti jest ući u Bika i maćuhicu, zasjesti na barski stolac i mrštiti se u metalnu kriglu, divovskim leđima okrenut ostalim gostima krčme. I iako im nije uputio nijednu riječ... nijedan pogled, pa makar i letimičan... prsti sirote gospođice Elliott počeli su drhtati dok ih je spuštala na tipke klavira.
„Joj, ne mogu”, prošapće uplašena djevojka. „Ne mogu sada pjevati.

Ne dok je on tu.”

Još jedan upropašten glazbeni sat.

Kate nikad nije imala takvih problema, sve do prošle godine. Prije toga su u Vretenastoj Uvali pretežito prebivale mlade dame, a Bik i maćuhica je bila mirna čajana u kojoj su se posluživali glazirani kolači i pite s džemom. No otkako je u mjestu osnovana teritorijalna obrana, taj je ugostiteljski objekt postao i čajana za dame i krčma za gospodu. Ona osobno nije imala ništa protiv dijeljenja - no naredniku Thorneu je taj pojam očito bio potpuno stran. Njegova stroga, mračno šutljiva prisutnost zauzimala je cijelu prostoriju.

„Pokušajmo iznova”, poticala je svoju učenicu, nastojeći ignorirati zastrašujuću siluetu koja joj je zauzimala dobar dio perifernog vida. „Ovaj put smo zamalo uspjele.”

Gospođica Elliott pocrveni kršeći prste u svome krilu. „Nikad neću uspjeti.”

„Hoćete. To je samo stvar vježbanja. I nećete biti sami. Nastavit ćemo vježbati duet i bit ćete spremni za nastup na Glazbenom salonu ove subote.”

Na sam spomen riječi „nastup” djevojčini obrazi poprime grimiznu boju.

Annabel Elliott bila je ljupka mlada dama, nježna i plavokosa - no, nažalost, pretjerano sklona crvenjenju. Čim bi se usplahirila ili uznemirila, njeni blijedi obrazi bi začas buknuli kao da ih je netko snažno ispljuskao. A prečesto je bila usplahirena ili uznemirena.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *