VOLJENA ZLOBNICA

Tek što je jednom nogom iskoračila iz taksi vozila, Dajana Benet je stekla utisak da je neko posmatra. Ali, to je nije previše začudilo.
Nalazila se ispred zgrade kompanije „Teraspin Inkorporejtid", čiji jevećinski vlasnik i generalni direktor bio njen otac, Teodor Benet.
Svi službenici su je odlično poznavali, njena pojava u kompaniji je uvek izazivala interesovanje i pažnju.
U startu je isključila mogućnost da je upravo otac posmatra.
Njegova kancelarija se nalazila na suprotnoj strani zgrade, njeni prozori nisu bili okrenuti ka ulici.
Verovala je da ju je primetio neko ko se slučajno zatekao kraj prozora, u trenutku njenog prispeća pred zgradu.
Ili je neko čekao na njen dolazak, ta misao joj je prostrujala glavom. Jer, sve intenzivnije je osećala nečije poglede na sebi.
Predosetila je da ti uporni pogledi potiču od muškarca. Bila je previše iskusna da bi pogrešila u proceni.
Zapitala se kome je njen otac poverio informaciju o tome da očekuje dolazak svoje ćerke. Uprkos tome što je imao oko sebe veliki broj bliskih saradnika, retki su bili oni kojima je poveravao detalje iz svog privatnog života. Vodio je računa o tome da se ne intimizira sa prevelikim brojem ljudi, a Dajana mu je po tome, kao i po mnoštvu drugih osobina, bila veoma slična.
Pa, pomislila je arogantno, ko god bio nepoznati posmatrač, ona nije imala čega da se stidi. Znala je da dobro izgleda, uprkos tome što je iza nje bio višečasovni let avionom, predugo zadržavanje na carini, kao i zamorna vožnja taksijem. Njen kostim poslovnog kroja, sašiven od tankog engleskog štofa vrhunskog kvaliteta, odoleo je gužvanju usled dugog sedenja. Šminka na licu svetlog tena je delovala kao da je tek nanešena, dok je frizura navodila na utisak o tek okončanoj poseti frizerskom salonu.
Elegantnim pokretom ruke je uklonila sa vrata pramenove duge, plave kose. Prijalo joj je da misli da je, kao pojava, zanimljiva nekom od očevih službenika. Oduvek je raspolagala pažnjom muškog pola, ali je bila previše svesna da u trideset drugoj godini života ima čitavu armiju, od sebe mlađih., konkurentkinja.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»

Astrid-Maredith-Voljena-zlobnica

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *