Za dečke: 13 fraza koje uništavaju vezu

Biti zaljubljen i započeti vezu s nekom djevojkom je divna stvar. Dugotrajni odnosi su obično bazirani na ljubavi i iskrenosti. Čak i ako je iskrenost veoma važna u jednom odnosu, ona ponekad može biti štetna.

Postoje stvari koje se ne bi smjele govoriti partneru jer je mogu povrijediti, ili učiniti da promijeni mišljenje. Na primjer, ako si napravio neke loše stvari u prošlosti, ili istina o njoj koja je može oneraspoložiti i t d.

Čak i kad je zavoliš i postanete jako bliski, one stvari koje mogu uticati na vašu vezu bi trebale biti izostavljene u temama razgovora.

Ponekad je držati jezik za zubima najbolji način iskazivanja ljubavi. Prije nego što se previše opustiš i raspričaš s djevojkom, trebalo bi da razmotriš ove stvari koje bi ti mogle upropastiti vezu.1 (65)

Nikad ne reci da se ugojila

To joj ne govori čak i ako je istina! Zbog ovog će se osjećati jako loše, ili će misliti da ti se više ne svidja. Zamisli kako bi se osjećala da joj dodješ i kažeš "Dušo, mogla bi malo smršaviti". Pusti je da sama odluči kada je vrijeme za dijetu, jer ona će to svejedno učiniti. U većini slučajeva kada dečko svojoj curi kaže da se udebljala, on dobije korpu!

Ne govori joj kako bi tvoja mama to uradila

Za dečke su njihove mame model života, ali mora se priznati da su sve porodice različite. Svi smo odgajani različito i naučeni da radimo stvari na odredjene načine. Zbog toga ne treba da od svoje djevojke tražiš da se ponaša ili živi kao tvoja majka. Žena može imati svoje poglede i stavove, i sve što možeš je da joj pričaš o svom odrastanju i načinu kako je sve izgledalo u tvojoj porodici. Umjesto da je porediš sa svojom mamom, trebao bi se prilagoditi novom načinu života s njom.

Ne govori joj da često voliš da posjećuješ svoju mamu

Možda u tom trenutku svoju mamu voliš više nego nju, ali ne moraš to pokazivati. Ona će pomisliti da se mora da se takmiči sa tvojom mamom, ili još gore , da ti zavisiš od svoje mamice. To uopšte nije za tvoje dobro!

Ne kritikuj je kada daje sve od sebe

Ovo je najgora stvar koju možeš učiniti. Ako se trudi da u nekim stvarima da sve od sebe, a ti je pri tome kritikuješ, biće razočarana time što ne cijeniš njen trud i nastojanje da učini najbolje što može. Trebao bi prestati s tim, a umjesto toga ponuditi svoju pomoć. Možda će sljedeći put sve biti bolje.

Nikad ne reci da je tvoja porodica ne voli

Čak i ako se tvojoj porodici ona ne dopada, bolje je ne reći joj jer će se naljutiti i biti nesigurna u sebe. To će dovesti do problema u budućnosti kao i do tenzija izmedju nje i porodice. Sve što možeš učiniti
je svojoj porodici dati do znanja da je ona ta koju si odabrao i da oni treba da poštuju tvoju odluku. Pokušaj ih takodjer pridobiti da promijene mišljenje o njoj.

Ne pominji svoju bivšu u posebnom trenutku

Nikad, apsolutno nikad, ne poredi vaše noći i stvari koje činite zajedno sa onima koje si činio sa bivšim djevojkama. Možda slučajno posjetite mjesta na kojima si bio sa drugima, ali ni to ne spominji. Činjenica da još uvijek misliš na druge bi je mogla povrijediti.

Takodješ, nikad je ne uporedjuj sa svojom bivšom u krevetu. Osjećala bi se jako loše da sazna da je druga bila bolja u krevetu od nje. Nijedna žena ne voli da je uporedjuju u bilo kojem aspektu.

Ne pominji da si činio loše stvari u prošlostitipp

Ako već nije saznala, onda je bolje da držiš jezik za zubima; to je za tvoje dobro! Ako joj, na primjer, kažeš da si varao svoje bivše djevojke, ona će imati totalno loše mišljenje o tebi i biće veoma razočarana. Dakle, ove stvari ne bi trebao otkrivati.

Nikad joj ne reci da je utakmica važnija od nje i vas

Čak i ako je neka važna utakmica na programu, ne traži od nje da te ne ometa, jer će izgledati da si zauzet i da nemaš vremena za nju. Bolje da se smiješiš i pretvaraš da je slušaš, pokušaj bar uhvatiti ključne riječi. Možda će te pitati šta ti je rekla, čisto da te testira! 🙂

Ne reci joj da mrziš njene prijatelje

Ona poznaje svoje prijatelje duže od tebe, i zbog toga nije dobra ideja da joj kažeš kako ti se oni ne svidjaju ili neke druge loše stvari o njima. Mogla bi se naljutiti, pa je bolje da se pretvaraš da ti se svidjaju i onda je sve ok.

Ne govori joj da se opusti kada je jako ljuta

Kada je jako ljuta, uplašena ili uznemirena, najgora stvar koju možeš reći je da se opusti. To će je učiniti još više ljutom, jer će misliti da je ne shvataš ozbiljno. Ako je uznemiriš nekim lošim stvarima, i potom kažeš da se opusti, ona će misliti da negiraš da postoji razlog za njenu uznemirenost.

Ne govori joj da si nesiguran

U vezi ili zabavljanju žene traže snažnog i pouzdanog muškarca. Ako djeluješ nesigurno, ili ako si, na primjer, ljubomoran što ona ima veću platu od tebe, trebaš čuvati ovaj aspekt samo za sebe. Ona to ne mora znati ako želiš da je u vašoj vezi sve u redu.

Ne izjavljuj ljubav u toku svadje

Riječi "Volim te" znače puno jednoj ženi, zbog toga one trebaju biti izrečene u pravom trenutku. Ali mnogo muškaraca ovo govore u toku neke svadje sa partnerom, a to je najgori mogući trenutak ikada! Ako si nešto pogriješio, i recimo, osjećaš se krivim, želiš da ti oprosti pa joj onda izjaviš ljubav. To je pogrešan potez. Ona ti tada ne vjeruje niti jednu jedinu riječ jer smatra, ako je zaista voliš onda je ne bi tako uznemirio. Možeš reći da je voliš, ali tek kad je svadja gotova.

Ne govori joj da ti se svidja njena prijateljica

Možda je neka od njenih prijateljica veoma lijepa i volio bi da si nju prvu upoznao, ali tvoja sadašnja djevojka to ne mora znati. Ako joj kažeš da njena najbolja prijateljica izgleda dobro, ona će biti povrijedjena, ljuta i vjerovatno ti neće vjerovati kad ste u drušvu njenih prijatelja. Čuvaj to za sebe i potrudi se da ne buljiš u njenu prijateljicu!

Ako želiš da imaš dugu i jaku vezu trebao bi nastojati da ne govoriši ne radiš stvari koje bi je mogle uništiti. Ne smiješ biti potpuno iskren o stvarima koje se, po nepisanim pravilima, ne govore. Autor: Ljubavni romani

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *