Zaboravi na prošlost

Kuća u kojoj se nalazila Selina pripadala je njenoj porodici preko stotinu godina. Zemlja koja se nalazila oko velike kuće u kojoj je živeo stari Harison Konli, pripadala je ranču. Patrik Milard je svake godine produžavao ugovor na osnovu kojeg je Harison Konli imao pravo da koristi tu zemlju. Kada ga je Patrik Milard poslednji put produžio, na njemu je stajalo da će Harison Konli sve do svoje smrti imati prava da ostane na imanju.

Harison je bio mrtav, a imanje je ponovo bilo u rukama Milardovih. Konlijevi više neće živeti u toj staroj porodičnoj kući koja se nalazila u sredini imanja. Ipak, u dolini će ostati sećanje na ime Konlijevih i još dugo će se prepričavati priče o toj porodici. Tokom čitavog veka ta kuća je bila dom Konlijevih. Njihovim imenom će se zvati u narednih stotinu godina. Ime Konlijevih i Milardovih postalo je nerazdvojni deo istorije Vermonta.

Sve je to značilo da je susret Dejvida Milarda i Seline Konli bio neminovan, mada se ona svim silama trudila da ne misli o njemu. Svaki put kada bi pogledala prema pašnjacima, setila bi se Dejvida i onoga što joj je učinio. Taj mladić je bio deo njene lične istorije, možda njen najvažniji deo, dobro je to znala Selina. Treba da ga zaboravim. Dejvid Milard je bio najveća greška u mom životu, govorila je često sebi. To je bilo mnogo lakše reći, nego učiniti. Nije mogla da zaboravi da je bila srećna pored Dejvida. Tokom tih nekoliko kratkih meseci Dejvid se nalazio u centru njenog sveta. Uživala je u njegovom smehu, u njegovim toplim rečima, u toplini koju joj je pružao.
- Moram ga zaboraviti - dodala je neuverljivo.

Dok je raspakivala i poslednji kofer, pitala se da li je pogrešila što se vratila. Za nju na ranču nije bilo više ničeg osim sećanja, istorije u kojoj nije bilo mesta za nju. Deda joj je bio mrtav. Majka joj je bila mrtva. Čovek koji je nikada nije priznao za kćer bio je mrtav. Selina je za trenutak zastala, sećajući se svog dolaska u tetkinu kuću, pre dva meseca. Podigla je telefonsku slušalicu i začula Dejvidov dubok glas koji joj je saopštio da je Patrik Milard umro.

Posle toliko godina, Dejvidov glas je i dalje mogao da zapali vatru u njoj. Gotovo da nije čula njegove reči od uzbuđenja. Polako su dopirale do njene svesti.


PRETPLATITE SE
i čitajte odmah!

Već ste član?
Prijavite se ovdje»


zaboravinaproslost

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *