Zašto je drugi brak bolji od prvog?

Ako vaš prvi brak nije bio onakav kako ste zamišljali, ne treba da se brinete, jer postoje razlozi zbog kojih je drugi brak bolji od prvog.

Drugi brak bolji od prvog

Odrastanjem se stiče iskustvo i mudrost. Osobe koje stupe u drugi brak su otvorenije prema partneru i mnogo više i zdravije komuniciraju. Takođe, osobe koje se upuste u drugi brak uglavnom već znaju šta žele u svom životu.

Deca iz prvog braka mogu predstavljati problem jer im je potrebno pružiti pažnju i vreme, tako da se vreme za novog partnera mora pažljivo planirati.

Ako želite drugi brak, sa bivšim partnerom morate dogovarati slobodne vikende, tako da deca provode jedan vikend sa vama, a drugi sa bivšim partnerom.

Kada je reč o svađama, kojih će biti, iskustvo se stiče vremenom i dovoljno će ga biti pre drugog braka, tako da ćete znati kako da rešite probleme na pravi način.

Naučićete kako treba da govorite, odnosite se prema partneru s poštovanjem i uvažavajte njegovo mišljenje.

Drugi brak je prilika da ispravite prethodno načinjene greške i više ih ne ponovite. On će vam omogućiti da se više povežete s partnerom i da uživate s nekim do koga vam je zaista stalo i ko vas istinski voli.

Izvor: B92

Podijelite s prijateljima!

    One Comment

    1. lila miteva 4. Juna 2014.

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *