Zašto lijepe djevojke nemaju dečka?

Statistike pokazuju da je sve više ljepotica koje nemaju udvarače i koje noći provode same u svoja četiri zida. Međutim, razlozi za tako nešto su vrlo jasni.

Sve je više lijepih žena koje su same i koje teško nalaze dečka. Izgleda da su se muškarci zasitili lutkica sa naslovne strane i ljepotica sa TV-a koje bukvalno iskaču iz frižidera, ali i napucanih riba koje svakodnevno sreću po diskotekama, kafićima ili ulici. Ipak, čini se da ljepota nije toliko problem, koliko je problem ono što se ispod nje krije.

Studije koje su rađene u Francuskoj pokazale su da su muškarcima ljepota i dobar izgled sve manje važni, dok više pažnje obraćaju na ono što se krije iznutra, ali i osmjeh, pogled, šarm i energiju kojom neka žena zrači. Ukoliko to nemate, džaba vam skupe krpice, dobre cipele, savršena frizura, nokti i crte lica koje su kao naslikane.

Psiholozi iz Pariza su vršili istraživanje u saradnji sa muškim studentima koji su odgovarali na pitanje “Šta je to što ih privlači na nekoj djevojci?“. Anketa je pokazala da se na listi našlo mnoštvo stvari, a zanimljivo je da je ljepota bila tek na četvrtom mestu. Frizura i način oblačenja nisu im bili bitni uopšte, što je potpuno suprotno ženskom uverenju da je frajerima najvažniji fizički izgled.

Međutim, muškarci su ženama ukazali na još jednu stvar. To što je dama napucana, sređena i prelijepa, ne znači da će navesti frajera da joj priđe. Njemu šminka, haljina, cipele i frizura ništa ne znače ukoliko na djevojci ne vidi osmeh i pogled koji mu govori “priđi mi”. On neće primetiti savršenu pink boju vašeg karmina, ali će primetiti kiselu facu i grimasu koja mu daje do znanja da “ujedate”. Ukoliko imate gordo lice i nedodirljivi stav kad god izađete u grad, nije ni čudno što ste sami.

Psiholozi napominju da dame zapravo nisu svjesne toga koliko se muškarci plaše odbijanja. Zato im je izraz ženinog lica mnogo važan. Ukoliko naiđe na pogled ispod obrva i diskretan osmjeh, prići će vam. Namrštena faca ga zasigurno neće privući i ohrabriti na prvi korak. Stoga, želite li da pronađete ljubav, ponašajte se tako. Gledanje s visine i čekanje princa na bijelom konju može samo da vam uništi šanse da doživite neke nove ljubavi i prelijepe trenutke.(T. Milić - Telegraf.rs )

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *