Zašto su zauzeti muškarci tako privlačni?

Naš mozak programiran je da želi stvari do kojih je teško doći i na to se uvijek reaguje stavom - moram to imati! Burma nije prepreka, već djeluje kao mamac.

Gotovo da nema žene koja se bar jednom u životu nije žestoko zaljubila u nedostupnog, odnosno zauzetog muškarca. Zašto su oženjeni magnetski privlačni, pojasnio je dr. Tomas Luis, koautor knjige ``Opća teorija ljubavi``, a evo ključne rečenice:

"Gotovo sve žene su jednom pale na šarm zauzetog muškarca zato što je naš mozak programiran tako da želi stvari do kojih je teško doći."

zauzet muskarac magnetPsiholozi navode da status "zauzet" djeluje na nas kao droga. Na njega se reaguje stavom - moram to imati! Želja se povećava, nivo dopamina raste, tako da svaka žena postaje odlučnija da postigne cilj.

Ono što bismo trebali znati na samom početku, obično shvatimo tek na kraju, a to je da nam je taj muškarac toliko privlačan baš zbog toga što je zauzet i da ga vjerovatno ne bismo željeli da nije oženjen ili u dugoj vezi.

Luis tvrdi da burma nije prepreka, već često mamac. Ako se desi da poželite muškarca koji je u vezi sa djevojkom ili ženom koju vi naročito cijenite, vaš mozak će ga "registrovati"  kao "kvalitetnu robu".Izvor: novosti.rs/

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *