Od lažnog razvoda do boljeg braka

Može li malo razdvojenosti biti tajna sretnog i uspješnog braka? Donosimo vam sedam savjeta kako ćete odglumiti razvod bez da završite na sudskoj brakorazvodnoj parnici.

Može li se vaš brak poboljšati ako budete malo odvojeni? Prema mišljenju kliničkog psihologa neki parovi mogu ojačati svoju vezu prolazeći kroz 'lažni razvod'. Čin razdvajanja dužnosti vezanih za djecu i odvajanja više vremena za sebe može pomoći parovima da shvate što im je važno i počnu cijeniti više jedno drugo. Želite to probati? Klinički psiholog Matthew M. Cruger s instituta u New Yorku predlaže ovih nekoliko koraka.

Dogovorite se oko ovog temeljnog pravila:

'Ovo činimo da bismo poboljšali svoj brak, ne zato da bismo krenuli prema razvodu'. Dakle, riječ je o redefiniranju vaše zajednice i ljubavnog života, a ne o planiranju odvojenog života.

Postavite vremenski okvir

Tri do četiri tjedna su idealna. U svakom trenutku bilo koji od partnera može zatražiti da se prekine eksperiment iz bilo kojeg razloga i bez dodatnih objašnjenja.

Razradite detalje

Primjerice koliko ćete vremena provesti razdvojeni, kako će funkcionirati briga oko djece, što planirate raditi, a potom sjednite i usporedite bilješke.

Razmijenite iskustva

Obavezno prepričajte što se događalo dok ste bili razdvojeni. Gdje ste bili? Što mislite o tome što ste učinili? Kakav je osjećaj bio dok ste sami vodili kućanstvo? Koji su bili najbolji, a koji najgori trenuci razdvojenosti?

Budite obzirni

Poštujte se međusobno i budite uljudni. Neka vam um bude otvoren i ostavite sve ružne stvari po strani. Prethodna neslaganja, poput svađe oko trošenja novca ostavite po strani.

Vratite se sretni

Kada se s prividnog razvoda vratite u bračnu zajednicu, pripremite se na povratak obiteljskom životu. Još i prije nego zakoračite u kuću neka vam na licu bude osmijeh.

Udvarajte se jedno drugome

Razvedeni ljudi sastaju se s drugim partnerima, 'lažno razvedeni' izlaze sa svojim supružnicima. Odbacite vrećastu odjeću, nabacite ruž, upalite svijeće i iskoristite zajedničko vrijeme. goodhousekeeping.com

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *