Želite jednostavniji i opušteniji život? Razmišljajte kao muškarci!

Možda ćemo muškarce ponekad prozivati egocentričnim i bezosećajnim, ali sve su to osobine koje njihov život čine mnogo lakšim u odnosu na naše koji su empatični i često preterano analitički nastrojeni. Donosimo vam nekoliko muških filozofija koje bi trebali da usvojite.

Puno je riba u moru

Kad žena odbije ili ostavi muškarca, on ne gubi vreme na žalopojke već jednostavno nastavi da igra igru, ali s drugim ženama. Svesni su činjenice da će im, pre nego što pronađu pravu, ego sigurno biti povređen nekoliko puta i od toga ne prave nikakvu dramu.

A sad sledi zabava

Naravno da će muškarac biti tužan kad veza propadne, ali istovremeno će se radovati izlascima i upoznavanju novih ljudi. Raskidi bi bili mnogo lakši kad bismo se svi s njima nosili na “muški način”.

“Sve je u redu” znači upravo to – da je sve u redu

Kad žena kaže “sve je u redu” mnogo puta misli sasvim suprotno. Muškarci u tu izjavu mudro “poveruju” jer je tako lakše. Kad vam dragi sledeći put kaže nešto slično, ponašajte se kao i on i poverujte u to što govori. Jer verojatno to i misli pa odmah u startu odustanite od “dešifrovanja”.

Ako me ne usrećuje – raskidamo

Žene često ostaju s momcima koji ih ne usrećuju jer su previše sklone opraštanju, kompromisu i “razumevanju”.

Kad nas muškarac ne usrećuje, sklone smo da za njega smišljamo izgovore i pokušavamo da dokučimo koren problema, što često dovodi do višegodišnje veze u kojoj zapravo nismo zadovoljne. Muškom rodu za ovakav način razmišljanja skidamo kapu. Zapamtite – ako niste srećni, vreme je da nađete nekog novog.

Da li može da me impresionira?

Što se tiče prilaženja suprotnom polu, ovde muškarci igraju pametnije. “Da li može da me impresionira” prvo je pitanje koje postavljaju sebi, dok žene postavljaju dodatnih deset pitanja koja dolaze s vrlo nesigurnih temelja. Zaboravite na “da li on misli da sam pametna/zgodna/duhovita/privlačna” i fokusirajte se na sebe.

Ako poželim da je vidim – videću je

Muškarci idu za onim što žele, pa ako bude htio da vas vidi – budite sigurna da će vam to dati do znanja. Istovremeno, ženama na pamet padaju sulude ideje poput “ako me vidi dva dana zaredom – dosadiću mu” ili “ako mu odgovorim na poruku odmah, brzo će izgubiti interes”. Kad malo bolje razmislite – da li stvarno želite da budete s dečkom koji se “uplaši” ako odmah dobije odgovor?

Ako s njom ne mogu da budem ono što jesam, gotovo je

Žene se, nažalost, u velikom broju slučajeva u potpunosti prilagođavaju muškarcu. Ženski kameleoni će tako u jednoj vezi biti sportski tipovi koji žude za malo rekreacije, u drugoj će pak biti kućni tipovi i vikendima nastojati da pogledaju što više filmova, dok će u trećoj vezi postati prave parti životinje.

Sve će učiniti samo da bi partneri bili zadovoljni. Ali, na kraju krajeva, niko nije srećan ako s drugom osobom ne može da bude onakav kakav je u stvari. Uštedite sebi trud i vreme i okružite se osobama kojima ćete moći da se pokažete takvi kakvi jeste.
(fenserka.com)

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *