U koje se žene najčešće zaljubljuju muškarci?

Amorova strelica nikoga ne zaobilazi, a muškarci kroz život također prolaze različite tipove zaljubljenosti. Želite li izbjeći neugodnosti kod osvajanja nježnijeg spola, pročitajte kada ste možda u krivu, a kada se trebate baciti u akciju

Kako sazrijevaju, tako muškarci mijenjaju pojam zgodne žene i onoga što za njih predstavlja seksepil. Naime, slika idealne djevojke se kod frajera mijenja s godinama pa za veoma kratak period, od puberteta do dvadesetih godina, mijenjaju predstavu o tome nekoliko puta.

Ukoliko vas zanima na koji način se kod muškaraca mijenja mišljenje o ljepoti i privlačnosti, kao i koji tipovi žena su im najseksipilniji, vrijeme je da dobijete odgovor.
Foto-ilustracija: Foter.com / stilettobootlover_83

Ljubav iz djetinjstva

Svi muškarci su okusili prve ljubavi u osnovnoj školi, držanje za ruke i zagonetne poglede. Ali svi su takođe prošli i onaj užasan trenutak prvog raskida, posebno ako ih je ona ostavila i okrenula se drugome.

Selebriti ljubav

Momci sigurno neće kupiti posteljinu ili majicu s likom omiljene glumice, modela ili pjevačice, ali će svakako fantazirati o njoj. Nema sumnje da je svaki dječačić barem jednom bio zaljubljen u neku zvijezdu, a s godinama se samo mijenjanju preferencije.

Zgodna koleginica s posla

Iako većina frajera nikada ne prizna koleginici da ih je potpuno očarala, zaljubljenost na poslu sasvim je normalna budući da tamo provodimo mnogo vremena. Neke ljubavi se čak i ostvare, ali za većinu muškaraca to ostaje samo želja dok ih zaljubljenost ne prođe.

Usputna zaljubljenost

Taj trenutak može da se desi bilo gdje – na blagajni u marketu, kod automehaničara ili u autobusu. Čim ju je spazio, shvatio je da ima neku magičnu privlačnost. Ako je još pri tome uspostavio kontakt očima, to daje nadu da će se možda nešto razviti u cijeloj priči.

Privlačnost reflektora

Muškarci se pale na moć i samouverene žene, stoga neretko razmišljaju o nekoj dami koja je bila pod svetlima pozornice bez obzira radi li se o nastupu na koncertu, poslovnom okruženju ili nekoj trećoj situaciji. Kada je vide tako izdvojenu i sigurnu, teško da je mogu izbaciti iz glave.

Seksi zanimanja

Mala zaljubljenost koja nadođe zbog poklonjene pažnje može da bude potpuno pogrešna. Najčešće se muškarci zavaraju da ih je konobarica, stjuardesa ili na primer medicinska sestra šarmirala, a one su već naviknute na takvu komunikaciju i ne osećaju privlačnost. Ipak, ove žene su predmet muških fantazija.

Ona prava

Ponekad im se čini da su pronašli ženu svog života, a tek su je ugledali. Oko nje će se baš potruditi i najverovatnije je oženiti.

Opasna cura

Svakom je muškarcu barem jednom zapela za oko opasna cura čije tetovaže i pirsing neodoljivo vire ispod odeće. Jedino o čemu tada razmišljaju je šta se to sve krije ispod odeće.

Romansa sa odmora

Godišnji odmor, ljeto, plaža – ima li boljeg trenutka da se prepuste strastima? Avantura je tada dobrodošla, nije bitno s kim, bitno je samo da se desi.

Zabranjena ljubav

Nažalost, ovo je mučan tip zaljubljenosti jer najčešće postoji dovoljna doza morala koja ih sprečava da pokušaju da preotmu curu svog prijatelja ili da zavedu udatu ženu. Ali da ih mami na grijeh, mami ih. Izvor: Tportal

Podijelite s prijateljima!

    Leave a Reply

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *